Неделя, 19 Май 2024, 03:54

Добра новина за любителите на футбола - пускат публика по стадионите

24 Април 2021, 09:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 675 0


От днес се допуска публика на спортни мероприятия на открито при заемане на 30 процента от местата, но не повече от 1000 души на сектор. Това съобщи министърът на здравеопазването в оставка Костадин Ангелов на брифинг снощи. Миналата година след появата на коронавируса дълго стадионите в България бяха отворени за публика, макар и при променящи се ограничения (между 30% и 50% заетост). Почти през цялото време здравните власти и министърът на спорта Красен Кралев виждаха рискове заради неспазване на изискванията от страна на привържениците.

В края на есента беше въведена забраната за присъствие на публика на всички спортни събития на открито и закрито. Ето как се изменят рестрикциите:

 "Провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м., носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.“

"Създава се т. 11а: „11а. Изключение от забраната по т. 11, изречение трето се допуска по отношение на провеждане на спортни състезания на открито, на които се допуска публика, при заемане на 30% от местата, но не повече от 1 000 души на сектор, спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м. и носене на защитни маски за лице.“. II. Заповедта влиза в сила от 24.04.2021 г."

На Великден влизането в църквите няма да бъде забранено. Хората са с разклатена психика, имат нужда от духовно здраве, заяви Ангелов. Всички богомолци трябва да бъдат с маски, с изключение на свещенослужителите. Спазване на физическа дистанция от 1,5 метра, вярващите да не докосват реликвите и да не целуват иконите. Върбовите клонки да се раздават на открито, да има дезинфектанти на входовете. Това са част от мерките, които предлагат да се спазват в храмовете на Цветница, Великден и Гергьовден.

Здравните власти препоръчаха още редовно проветряване, регулиране на потока на хора, осигуряване доколкото е възможно на отделен вход и изход на храма, при възможност да бъдат намалени църковната служба и ритуал.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , публика по стадионите , публика , фенове

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete