Сряда, 29 Ноември 2023, 04:23

Доминик Хамерс разказа как Елаците-Мед подкрепя идеи на служители на форума „Бизнесът и регионите“

20 Ноември, 10:49
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3235


„Подкрепяме иновативни идеи на наши служители и екипи.“ Това каза на форума „Бизнесът и регионите – Инвестиции в човешкия капитал“ изпълнителният директор на Геотехмин ООД г-н Доминик Хамерс. Той даде пример с рекултивацията по иновативен метод със селскостопански дрон, направена от Елаците-Мед, част от Група ГЕОТЕХМИН.

„Нашите еколози извършват постоянно рекултивация на излезли от експлоатация нарушени терени на територията на рудник „Елаците“. Обичайно това става с труда на служители и с помощта на местните горски стопанства. Тази година служителите предложиха иновация - да се направи рекултивация със селскостопански дрон, тъй като участъците са много стръмни и не трябва да има риск за безопасността на хората. Ръководството подкрепи тази идея и се реализира пилотният проект“, разказа г-н Хамерс.

Той разказа още за внедреното приложение за смартфони АСМО МОБАЙЛ. „То също е разработено от наши специалисти и външни консултанти и предоставя актуална информация от производствения процес в реално време директно на телефоните на служителите. В приложението се вижда разпределението на минните автосамосвали по товарни и разтоварни пунктове и др.“, обясни изпълнителният директор на Геотехмин ООД.

Това са само част от примерите за подкрепа и насърчаване на идеите и професионалното развитие на служители в Елаците-Мед. Дружеството има над 2000 служители, като 530 от тях са жени, каза още г-н Хамерс, и този факт впечатли присъстващите на събитието.

Доминик Хамерс разказа и за партньорството с професионалните гимназии от Етрополе и Средногорието. Първите четирима младежи, завършили ПГ „Златица“, са назначени на работа в дружеството, а трима от тях и следват в Минно-геоложкия университет.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Елаците-Мед

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори?

Анкета » коментари (2)

Подкрепяте ли да се отнемат колите на пияните и дрогирани шофьори?

отговори
Категорично да, само така може да се преборим с тези хора на пътя (111)
70% Complete
Да, но тестовете за наркотици дават много грешки и първо това трябва да се отстрани (45)
70% Complete
Не, по този начин само ще увеличим корупцията в МВР (33)
70% Complete
По-добре да взимат книжки за по-дълго и при неспазване – в затвора (30)
70% Complete
Всяко чудо за 3 дни, ще вземат някоя кола и после всичко ще застине (3)
70% Complete