Четвъртък, 28 Март 2024, 17:37

Драгоман отбеляза 50-годишния си юбилей като град с тридневни празненства

1 Септември 2019, 11:24
(1) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1735 0


Отбелязването на юбилея – 50 години град Драгоман започна в четвъртък /29 август/. Празненствата започнаха с Тържествена сесия на Общински съвет Драгоман. По късно през деня на градския площад имаше голяма детска забава с любими анимационни герой от парти агенция. След това на сцена са качиха Теди Кацарова и Дичо. Концертът им бе част от турнето на кампанията „Мечта за дете”.

През втория ден на сцената се изявиха танцови и музикални състави от читалищата в Драгоман. След тях с изявите си жителите и гостите на града зарадваха състави от Бела Паланка -Република Сърбия. В петъчната вечер изяви имаха и сръбския оркестър „Тик Так Бенд”, както и Група „Трубачи” от Цариброд.

Кулминацията на празненствата бе в съботния ден /31 август/. Празника в събота отново започна със забава за най-малките. Последва традиционен водосвет в църквата „Св. Арх. Стефан”. Водосветът оглави Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий - протосингел на Софийската света митрополия, свещеник Асен Асенов -предстоятел на храм „Св. Стефан“, йеромонах Макарий - игумен на Неделишки манастир „Св. Атанасий“ и дякон Георги Читалов.
В края на водосвета Негово Преосвещенство епископ Поликарп благослови изпълнението на храма и поздрави всички от името на Негово Светейшество митрополит Софийски и патриарх Български Неофит, като подари икона на св. Богородица - „Вратарница“ на кмета на община Драгоман с пожелания Божията Майка да закриля всички влизащи и излизащи от неговия кабинет и да пази жителите на Драгоман.

По-късно Негово Преосвещенство епископ Поликарп отправи поздрав и благослов за юбилея на град Драгоман и на официалното откриване на тържествата по случай празничната годишнина. На сцената по време на тържественото откриване на празника бяха още: Любен Кънчев – зам. министър на туризма, Николай Борисов – зам. областен управител на Софийска област, Георги Костов - директор на Агенция "Митници", Константин Томанов - секретар на Централната комисия за борба с противообществените прояви на децата,Росица Иванова – Началник на РУО – София регион, Андрей Иванов – кмет на Община Драгоман, кметовете на общините Цариброд и Сливница - Владица Димитров и Васко Стоилков и други.

След тържествената част забавата продължи с изпълнения на Раул Торес, Берковската духова музика и поп-фолк певицата Галена. В края на празника мощна заря озари центъра на Драгоман, а след нея по традиция започна „Дискотека под звездите”, продължила до малките часова на нощта.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман , празник

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete