Неделя, 8 Септември 2024, 04:07

Драгоман ще има Волейболен клуб!

6 Юли, 09:55
(2) (1)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1092 0


Волейболен клуб Драгоман е основан през 2024 година с амбициозна мисия да популяризира волейбола в по-малките населени места и да предостави на децата и младите хора, от целия регион, възможност за спортно развитие. Клубът е резултат на тясно сътрудничество с Община Драгоман, която стои твърдо зад инициативата и осигурява необходимата подкрепа и ресурси.

Макар и новосъздаден, Волейболният клуб Драгоман вече има своя емблема и отличителен знак. В процес на закупуване са и екипите на отбора. Освен жени и момичета старша възраст – родени след 2006 г., ще функционира и детска волейболна школа, която ще тренира децата на Драгоман и региона. Тренировките ще се провеждат 2-3 пъти седмично, а домакинските мачове – според Календара на Българската федерация по волейбол.

Председател на „Сдружение Волейболен клуб Драгоман“ е Филка Стоянова, а ст. треньор на отбора ще бъде Добромир Лазаров – известно име в българския волейбол /тренирал е отборите на ЦСКА, Левски и др./.

Сред спомоществователите на отбора ще бъде фирма „Люник“, както и други фирми от региона, които ще бъдат обявени в края на месец юли. Тогава ще бъдат представени и новите попълнения в отбора.

В първата година от създаването си, ВК Драгоман взима участие в женската волейболна Демакс лига, както и с отбор в девойки старша възраст. Това участие е само началото на стремежа на клуба да изгради силна и конкурентоспособна волейболна общност в региона.

Следващата важна стъпка за клуба е мини волейбол за деца до 12 години.

На провелата се на 26 юни 2024 г. сесия на ОбС Драгоман, общинските съветници гласуваха предоставянето на част от Спортната зала за нуждите на Клуба. Докладната записка бе внесена от председателя на ОбС Драгоман – Моника Георгиева, по искане на „Сдружение Волейболен клуб Драгоман“.

Общинският съвет упълномощи кмета на община Драгоман да издаде заповед и да сключи договор за безвъзмездно предоставяне на част от Спортната зала, за срок от 5 години, на „Сдружение Волейболен клуб Драгоман“. Спортната зала се предоставя само по времето необходимо за организиране и провеждане на мероприятия от спортния календар на волейболния клуб и необходимото време за провеждане на подготвителен тренировъчен процес.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete