Събота, 4 Май 2024, 13:24

Два медала за клуб по борба "Балкан" от Държавния шампионат за мъже в Сливен

17 Януари 2022, 14:40
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1984 0


На провелото се Държавно лично първенство по борба класически стил за мъже от 12 до 14 януари в гр. Сливен, ботевградският клуб "Балкан" с треньор Димитър Иванов бе представен от двама състезатели - Мартин Велев и Валери Алексиев, които завоюваха два бронзови медала. В своята категория до 60 кг. Мартин Велев трябваше да се справя със съпротивата на доста съперници, преди да стигне до отличието. В неговия поток се паднаха сериозни противници, но въпреки това той успя да спечели медал. Велев изигра общо 4 срещи, като записа победи в 3 от тях, а на полуфинал бе спрян от Недялко Петров от кюстендилския клуб "Васил и Георги Илиеви". Шампион в категорията пък стана европейският златен медалист за мъже Едмонд Назарян, който е син на легендарния борец, двукратен олимпийски шампион на България Армен Назарян.

При 87-килограмовите конкуренцията също бе на ниво, като в надпреварата участие взеха 15 състезатели. Представителят на ботевградския клуб "Балкан" Валери Алексиев успя да се пребори за бронз, след като записа общо 3 срещи, в които регистрира 2 победи и 1 загуба, която дойде на полуфинала и го спря от възможността да се бори във финала. Шампион в категорията стана Светослав Николов от "Ботев-93" (Враца), който надви Калоян Николов от "Левски" в битката за златото.

За двамата борци на "Балкан"  Мартин Велев и Валери Алексиев тренировките и лагерите продължават, като тепърва ще стават известни и датите на състезанията, в които те ще вземат участие през годината.

СНИМКИ: start-photo.bg



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: СК борба ”Балкан" , борба

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete