Петък, 3 Май 2024, 17:46

Двама нарушители на пътя са задържани през изминалото денонощие; четирима са с повдигнати обвинения, а двама – осъдени

19 Януари 2023, 12:09
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 222 0


РУ-Самоков: Около 5 часа вчера, в курорта Боровец, при извършване на обход, полицейски патрул забелязал самокатастрофирал лек автомобил „БМВ“, управляван от чужд гражданин. Униформените тествали водача за употреба на алкохол и наркотици, при което и двете проби дали положителен резултат. Техническите средства отчели 1.98 промила и наличие на кокаин. Задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство. След приключване на действията по разследването още същия ден нарушителят е привлечен като обвиняем и осъден условно на три месеца „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок.

Условна присъда наложи съдът в Самоков и на втори чужденец, засечен в ранните часове на 18 януари от пътните полицаи в курорта Боровец да шофира лек автомобил след употреба на кокаин. След приключване на действията по разследването вчера му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК и е осъден на три месеца „лишаване от свобода“ с 3 години изпитателен срок.

РУ-Сливница: Около 22.40 часа снощи автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от жител на с. Извор. След направена справка униформените констатирали, че водачът шофира без СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

Двама други нарушители, срещу които в РУ-Сливница са образувани бързи производства, вече са с повдигнати обвинения. Това са жител на Божурище, шофирал лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на метадон и с 1.26 промила алкохол, и водач от Сливница, шофирал лек автомобил „Мазда“ с 1.38 промила алкохол. На двамата обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Източник: ОДМВР-София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete