Събота, 26 Октомври 2024, 02:54

Две наркооранжерии разкрити при спецакция в Костинброд и Пирдоп

22 Октомври, 11:02
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 279 1


Криминалисти от районните управления в Костинброд и Пирдоп разкриха две наркооранжерии при специализирана полицейска операция, проведена на територията на Софийска област.

В първия случай, в землището на село Градец, служители от РУ-Костинброд задържали столичен рецидивист в момент на пренасяне на канабисови стръкове. В специално съоръжение за сушене на растенията били открити множество туби, торове и бидони, а в палатката – канабисови стъбла. В хода на разследването криминалистите установили, че към престъпната дейност е замесен и друг мъж от София. В жилището му била разкрита оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис, снабдена с лампи, вентилатори и специална почвена смес. Иззети са саксии с растения, около 90 грама суха тревиста маса и електронна везна. 39-годишният заподозрян е задържан за 24 часа и е образувано досъдебно производство.

При втория случай, пирдопските криминалисти иззеха близо 6 кг суха тревиста маса канабис след претърсване на помещение в бившия стопански двор на село Челопеч. Вътре са открити десетки сушащи се канабисови растения, пликове и буркани с готова продукция, както и две електронни везни. Полицията продължава действията по установяване на ползвателя на имота. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (89)
70% Complete
Не (311)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (104)
70% Complete
Всички са маскари. (166)
70% Complete