Понеделник, 6 Май 2024, 16:41

Двете гледни точки от снощния спор, възникнал на Ротондата

8 Ноември 2013, 17:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6793 66


На служебната поща на balkanec.bg бе получено писмо от сайта botevgrad.com относно скандала между фоторепортера Радослав Маринов и кмета Георги Георгиев, възникнал снощи.  Публикуваме текста без редакторска намеса:
 
Кметът на Ботевград счупи апарата на фоторепортер

Кметът на Ботевград Георги Георгиев е счупил фотоапарат на репортера на новинарския сайт botevgrad.com. Това се е случило снощи към 18.40 часа в центъра на Ботевград. Фоторепортерът Радослав Маринов се готвел да направи нощни снимки на новостроящата се ротонда, когато към него с бързи стъпки се приближил кметът на Ботевград, следван от общинския съветник от групата на ГЕРБ Николай Велков. Георгиев започнал да крещи на фоторепортера: „Разкарай се оттук, няма да снимаш! Простаци! Знам Ви аз. Ще те вкарам, където трябва!”. След това свалил фотоапарата от врата му и го захвърли в близките храсти. С ритник съборил и статива на земята. Общинският съветник наблюдавал безучастно грозната сцена. Неволен свидетел на случилото се станал пазачът на строителния обект. Още снощи фоторепортерът е подал жалба в РУП – Ботевград срещу кмета Георги Георгиев.

Наш репортер се свърза с кмета Георгиев, за да изкаже и той своето становище.
Той  посочи, че снощи към 18.50ч след  сесията , заедно със съветника Николай Велков се отправили по ул. „Гурко”, за да видят как върви строежа на Ротондата. В същото време, пазачът на обекта съобщил на кмета следното: „Преди малко дойде един папарак при мен да ми предложи пари и почерпка, за да влезе вътре и да снима Ротондата”. В същото време градоначалникът забелязал присъствието на репортера, който се намирал зад загражденията. „Застанал беше зад оградата, какво може да снима друго освен купола на Ротондата. Забелязах, че луната бе ясно изразена на полумесец и все едно, че си я монтирал на върха на острието на купола. Веднага си помислих, че той прави фотомонтаж, за да изкара, че на Ротондата има монтиран полумесец. Попитах го, какво правиш момче, а той ми отговори, че прави вечерни снимки. Отново му зададох въпрос – това, което правиш не е ли с цел фотомонтаж, за да го публикувате утре по сайтовете и да пишете, че в Ботевград е направена Ротонда с мюсюлмански символи. Той ми отвърна: „Ако искам мога и Вас да снимам”. На този отговор, кметът заявил на фоторепортера, че в извън работно време и без негово съгласие, няма право да го снима. Това е в нарушение на правата му. В този момент, фоторепортерът, Радослав Маринов, вдигнал фотоапарата в готовност да снима кмета, при което, Георгиев  отблъснал апарата и той изхвърчал в ламарините. „Хвърлих статива и му казах да напусне обекта, това е всичко”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (66)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:15

    Kmetee zashto go kazvash tova da ti se smeem spri molq te....

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:17

    ГЕОРГИЕВ Е ГОЛЯМ БОКЛУК

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:20

    лъже мръсника

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:23

    Балканец, свързахте се с кмета, свързахте с пазача, а защо не се свързахте с бившия си колега?! Защото не ви стиска!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:24

    Балканец май е на нечия страна? Вижда се на коя... :x

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:26

    lage da go eba

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:28

    toq chovek misli che my vqrvame.....kmeteee ti ne se 4yvash kvo govorish we priqtelioo,slez na zemqta,svali dushterq si i se osuznaite nai-setne !!!! Ne qdem domatite s kolcite !!!!!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:29

    Tyla Tikva= boklyci

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: ivan 8 Ноември, 18:36

    Evala Kmeteeee

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 18:40

    Hahahaha ochkvashe se stanovishteto na kmeta da e takova .. vinagi traa da se opravdae. Qsno e, che nikoi ne bi povqrval na dumite mu, zashtoto vseki edin botevgradski grajdanin znae kakva stoka e nashiqt kmet! Za tova kmete po-dobre si zamulchi, za da ne se pravish sam na smeshnik! :D :wink:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete