Понеделник, 29 Април 2024, 01:03

Дядо Коледа кацна с парапланер край Трудовец

23 Декември 2014, 12:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4012 5


Дядо Коледа кацна точно в 12.00ч. с парапланер на поляната срещу „Граммер” днес. Пред погледите на насъбралите се малчугани той направи няколко кръгове във въздуха. Когато кацна побърза да раздаде на децата по едно шоколадово яйце.
 
Всъщност главният виновник за предколедната емоция е Веселин Христов от Трудовец, който от една година се занимава с парапланеризъм. Негов учител е Симеон Симеонов, който изобретява парапланерите.

„В миналото Дядо Коледа е идвал с елени, но в 21-ви век при напредналите технологии, е редно да дойде с по-напреднала машина”. По думите на Веско обаче при нейното управление има тънкости – най-трудно е излитането и кацането. Усещането според него е невероятно. По този спорт се е запалил още когато е в пети клас и е гледал по телевизията предавания с делтапланери. „Още тогава направих делтапланер и скочих от покрива, но не полетях, добре че имаше пясък отдолу. Сега обаче сбъднах детската си мечта и благодарение на Симеон Симеонов полетях”, признава с усмивка Веселин.
И както Дядо Коледа би пожелал, неговото коледно пожелание е всички хора да са здрави, весели, щастливи и да следват мечтите си, защото те са достижими. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete