Четвъртък, 25 Април 2024, 23:10

Джамбазки към държавата: кога ще разберем кой е виновен за изчезването на река Искрецка

18 Август 2022, 17:55
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 2232 4


Безхаберието на държавата оставя хиляди хора без вода! За суха година и язовир Студена преди време арестуваха министър. Сега за водната криза в Своге няма виновни и никой не пита какво се случва.

Изключително сериозно е положението в Община Своге. Пореден ден без вода за града и околните села Искрец, Свидня и Церово, заради изчезването на река Искрецка. От днес дори има обявено частично бедствено положение в с. Чибаовци, община Костинброд, пак поради същата причина.
Да, държавата отдели бутилирана вода от резерва, ВиК мери дебита на водата ежечасно, но тоталната държавна абдикация спрямо същината на въпроса продължава. Защото пореден ден никой не казва какви мерки са предприети за установяване на проблема.
Дали има разместване на земни пластове, или запушвания могат и трябва да установят експертите. Притеснителна е обаче тезата на туристическо дружество „Понория“, че от водохващанията в начaлото на Студена река (която дава началото на Искрецка река) водата се отклонява по деривационен канал към изравнителя на прохода Петрохан, за да се използва за ВЕЦ-овете. А както знаем електричеството е скъпо.
От ВМРО задават резонния въпрос към държавата - кога ще разберем истината за изчезването на реката? И кой е виновен за това болница, детски градини и хиляди домакинства пореден ден да се без вода?


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 19:18

    Замириса на избори и МВРО задават въпроси :D

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Теодора Новкова 18 Август, 20:30

    Друг освен тях да взе отношение?Къде е министърът на МОСВ,къде са всички ,които трябва да имат активно отношение по въпроса?Или тук няма да се взимат пари ,а трябва да се дават.

  • Отговори (3) (1)
    3. добавен от: Анонимен 19 Август, 09:42

    Браво на Джамбазки, някой от политиците да се застъпи с активна позиция. Всичко останало от служебен кабинет блеят като агнета пред заколение

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 19 Август, 12:34

    каптажите за костинброд ги разбна иха за да си направат рибарниците в м. поляна

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete