Неделя, 5 Май 2024, 20:36

Един различен Фолклорен фестивал "За пояс" в село Петърч

30 Септември 2018, 07:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1416 0


На 29 септември 2018г. в с. Петърч се проведе шести фолклорен фестивал “За пояс”. Организатор на събитието, както всяка година, е Народно читалище „Нов живот – 1919“, Кметство село Петърч и община Костинброд.
Вече утвърдил се като Национален фестивал, „За пояс” показа многобройни групи и индивидуални изпълнители от община Костинброд, Софийска област, София-град, област Перник и далечни общини в България.

Преди да започне дългочакания фестивал за петърчени, кметът на село Петърч г-н Борислав Борисов, заедно с кметът на община Костинборд г-н Трайко Младенов и председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, откриха фитнес на открито. Отец Желязко Симонов освети спортната площадка. Фитнесът се намира под кметство Петърч в градинка, която с всяка изминала година става все по – привлекателно място за релакс. Градинката, освен с пейки, беседка и тревни площи, от днес разполага и с няколко уреда за спорт.

На събитието присъстваха и г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд, г-жа Клара Кръстанова- общински съветник, жители и гости на община Костинброд.


Точно в 14.30 часа започна и фолклорната програма, с водещ Рангел Вангелов. Човекът създал душата и сърцето на фестивала, воден още от самото негово начало преди шест години. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд връчи специален подарък на дългогодишния водещ на фолклорен фестивал „За пояс”. Г-н Вангелов получи плакет на мозайката, открита в късноримска резиденция „Скретиска” в град Костинброд.


Г-н Борислав Борисов – кмет на село Петърч даде начало на шестия фолклорен фестивал „За пояс”. Повече от 300 танцьора в 23 състава взеха участие на сцената на площада в село Петърч.

Специалните награди спечелиха „Росна китка" от село Горун, “Желязков денс груп” от Воуяк, ТШ” Анима”, гр. Костинброд и ТС”Веселяци” от община Стара Загора, а всички участници си тръгнаха с подарък тъпанче, специално изработено за фестивала.
Инфраструктурата и духовното възраждане са ръка за ръка и приоритет на община Костинброд. Така, днес за шести пореден път в село Петърч се събраха хиляди хора, за да се насладят на българското и красивото.
Поздравления за перфектната организация на НЧ „Нов живот-1919” и кметство Петърч. За пореден път показахте, че имате традиции и можете да се надграждате самите себе си!

До следващата година, до седмия фолклорен фестивал „За пояс”!



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (215)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete