Понеделник, 27 Май 2024, 03:58

Екипите на ЕРМ Запад продължават с отстраняването на авариите в Западна България; До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено

17 Декември 2023, 10:47
(0) (0)
Самоков - Новини
Прочетена: 317 0


Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти.

Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта на 16-ти срещу 17-ти декември да отстраняват авариите, причинени от обилния снеговалеж в събота. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти.

Все още има потребители без ток в отделни населени места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се захранват през трудно достъпни високопланински електропроводи.

За да достигнат служителите на ЕРМ Запад до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията.

Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което означава, че през следващите дни ще се работи за възстановяване на нормалната схема и това може да доведе до смущения.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма концентрация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.

Информацията за прекъсванията и очакваното време за възстановяване на електрозахранването непрекъснато се актуализира. Тя е достъпна на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/.

Редовно информация се публикува и в секция „Актуално“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Сигнали за липса на електрозахранване може да се подават незабавно на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php.

Денонощната телефонна линия на дружеството е 0700 10 010.

Видеа може да видите на канала на Електрохолд България в Youtube:
https://www.youtube.com/shorts/VCLJYkZ7jVU
https://www.youtube.com/watch?v=DTIzLSOsa3w
https://www.youtube.com/watch?v=jvkWWyBDRXI
https://www.youtube.com/watch?v=KCIRGVuKKHIИзточник: Електрохолд България

Ключови думи: Електрохолд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Ако искате да споделите и Вашето мнение, трябва да се регистрирате или да влезете с профила си.
Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Ще успее ли Балкан да спечели титлата в НБЛ?

Анкета » коментари (0)

Ще успее ли Балкан да спечели титлата в НБЛ?

отговори
Да (31)
70% Complete
Не (18)
70% Complete
Ще бъде много трудно (8)
70% Complete
Не знам (4)
70% Complete