Петък, 26 Април 2024, 10:13

Елегантен или практичен: как да изберем дамски часовник

29 Март 2023, 07:02
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 290


С течение на времето нашият подход към избора на перфектния часовник се промени много. Едно време това беше предмет, който щеше да ни съпътства цял живот.
Но след това животът се променя, вкусовете и нуждите на начина на живот също се променят. И бихме искали да имаме още няколко възможности: по-обикновен часовник за ежедневието или дори за пътуване. Или модерен часовник с дизайн, който отговаря на нашите вкусове.
Какви са критериите за избор на идеалния дамски часовник?

1. Изберете елегантен дизайн на часовник, независимо от бюджета ви
Особено ако възнамерявате да използвате часовника всеки ден и не искате да харчите много пари, всъщност най-добрият вариант определено е шикозен и елегантен минималистичен часовник. Не само, че пасва на всички стилове и в момента е на мода, но простотата и изчистеността на неговия дизайн, както и в много други неща, неизбежно води до повече елегантност и класа. Освен това може да се носи във всяка ситуация или събитие и пасва на всяко облекло.

2. Изберете качествен часовник

Елементите, които определят качеството на един часовник, освен разбира се оборудването, са основно три:
- Корпус
- Стъклото
- Каишка
Колкото до материалите, пластмасовите материали и дори гумата трябва да бъдат изключени. Те не само разкриват по-ниското си качество с течение на времето, но и придават на часовника по-малко елегантен външен вид. За каишката, конкретно, абсолютно - кожена или метална, според вашия вкус. Кожа и метал: често най-добрият и най-шик избор за каишка на дамски часовник

3. Изберете правилния размер

Когато става въпрос за избор на правилния размер на дамски часовник, има едно нещо, което трябва да имате предвид: вашите пропорции.
Пропорциите наистина са ключът към избора на часовник, който отговаря на вашия стил и омекотява китката ви, правейки я да изглежда елегантна. Често в случая с дамските часовници правилото за контраста работи много добре. Така че, ако имате елегантна и тънка китка, опитайте се да я контрастирате, като изберете малко по-голям часовник, класическият „момчешки размер“, който се среща в много линии, който прилича на размера на мъжките часовници, но остава малко по-малък.

4. Изберете дамски часовник с предпочитания от вас механизъм
Има часовници с много различни видове механизми. Но като цяло всички те попадат в тези категории
- механичен
- кварц
- автоматичен
Най-добрият начин да разберете дали един часовник има кварцов, механичен и автоматичен механизъм е да погледнете секундарника.

5. Помислете за бюджета си

Разбира се, има много марки часовници в много различни ценови диапазони. Много по-добре да изберете със сърцето си, според вкуса си. Има много страхотни часовници, които не са прекалено големи, издържат цял живот и имат елегантен и вечен дизайн, но също така са с отлично качество.

Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete