Неделя, 21 Април 2024, 21:08

Електрохолд обсъди приоритетите в дейността на дружествата си с местните власти в област Перник

14 Юни 2023, 13:49
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 198


Над 2.5 млн. лева ще бъдат инвестирани от ЕРМ Запад в реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа в областта

ПЕРНИК – 14.06.2023 г. – Над 2.5 млн. лева ще инвестира ЕРМ Запад, част от групата Електрохолд, в реконструкция и модернизация на електроразпределителната мрежа в област Перник до края на 2023 г. Мениджъри от дружествата на Електрохолд обсъдиха развитието на електроразпределителната мрежа в област Перник с представители на местните власти. Заместник-областният управител Илинка Никифорова изрази увереността си в ефективното партньорство между Електрохолд и местните власти за устойчиви инвестиции в подобряване качеството на живот на гражданите и гарантиране на доставката на електроенергия.

От планираните инвестиции за изграждане на съоръжения за присъединяване на нови клиенти ще бъдат отделени 1 020 000 лв. Над 720 000 лв. е инвестицията в реконструкция на въздушни мрежи ниско напрежение и изнасяне на електромерни табла в селата Копаница, Червена могила, Ерул и Кладница. За изграждане на съоръжения средно напрежение са осигурени 402 000 лв., които ще бъдат вложени в закупуване на нови трансформатори, подмяна на кабел 20 кV в гр. Трън, възстановяване на въздушен електропровод „Извор“ от подстанция „Калище“, както и за подмяна на съоръжения в трафопостове в гр. Перник. С реализирането на тези инвестиции ЕРМ Запад продължава изпълнението на дългосрочната си стратегия за повишаване сигурността на снабдяването с електрическа енергия на територията на област Перник.

Електрохолд провежда поредица от срещи с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на открита, активна и диалогична комуникация на компанията с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Електрохолд

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (173)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete