Петък, 29 Март 2024, 09:34

Електрохолд представи плановете си за област Ловеч

23 Юни 2022, 17:05
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 527


Компанията проведе среща с местните власти в региона
ЛОВЕЧ – 22.06.2022 г. – Развитието на електроразпределителната мрежа в област Ловеч и подобренията в обслужването в резултат на дигитализирането на услугите бяха основни теми на среща на ръководството на Електрохолд, доскоро ЧЕЗ, с местните власти от областта. Домакин на работното заседание беше областният управител Виктор Стойчев. На него присъстваха кметове на общини и техни представители от цялата област.
На срещата ръководството на Електрохолд представи новите имена на компаниите от групата и техните приоритети, сред които акцент е електронното обслужване. В момента са дигитализирани над 80% от услугите на снабдителната компания Електрохолд Продажби и над 90% от услугите на разпределителното дружество ЕРМ Запад.
„Местните власти остават наш ключов партньор в изпълнение на нашата мисия да осигуряваме енергия, да инвестираме устойчиво и да подобряваме качеството на живот,“ каза Карел Крал, главен изпълнителен директор на групата Електрохолд.
Операторът на електроразпределителната мрежа ЕРМ Запад, доскоро ЧЕЗ Разпределение, обяви, че през 2022 г. ще инвестира в област Ловеч 2.37 млн. лева, като средствата ще бъдат вложени основно в реконструкция на мрежите ниско напрежение и изграждане на нови съоръжения. Сред по-големите инвестиционни проекти са модернизацията на възлова станция „Беглеж“, в която ще се вложи четвърт милион. Близо половин милион ще бъдат вложени в присъединяване на нови клиенти.
По време на срещата страните подписаха Споразумение за партньорство с оглед подпомагане успешното реализиране на политиките и проектите в интерес на жителите на областта.
Срещата в Ловеч е част от серия срещи на ръководството на Електрохолд с представители на местните власти в Западна България. Събитията са част от политиката на групата за открита, активна и диалогична комуникация с кметовете на общини и областните управители на територията, която обслужва.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete