Неделя, 5 Февруари 2023, 19:36

Електрохолд ще е новото име на ЧЕЗ в България

10 Март 2022, 14:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1171


Операторът на електроразпределителната мрежа ще се казва
Електроразпределителни мрежи Запад

Електрохолд ще е новото име на дружествата на ЧЕЗ в България от края на април 2022 г. Операторът на електроразпределителната мрежа в Западна България - ЧЕЗ Разпределение, ще се нарича Електроразпределителни мрежи Запад АД (ЕРМ Запад АД).
Освен смяна на имената дружествата от групата ще представят нова корпоративна идентичност и нов брандинг.
Електрохолд България ЕООД ще е правоприемник на ЧЕЗ България ЕООД, Електрохолд Продажби АД - на ЧЕЗ Електро България АД, Електрохолд Трейд ЕАД ще е името на ЧЕЗ Трейд България ЕАД, а дружеството за осигуряване на ИКТ услуги ще се нарича Електрохолд ИКТ ЕАД.
Съгласно нормативните изисквания акционерите на двете дружества - ЧЕЗ Разпределение България АД и ЧЕЗ Електро България АД, ще гласуват новите имена и лога на общи събрания в края на април. Ребрандирането на компаниите ще стартира след одобрение от акционерите.
Това е поредна стъпка в стратегията на Еврохолд България АД след придобиването на седем компании на чешката ЧЕЗ Груп в България през юли 2021 г.
Новата идентичност отразява приемствеността в историята на дружествата, като същевременно подчертава корпоративната им принадлежност. Тя е изработена в съответствие със съвременното разбиране за динамично развиваща се компания, която осигурява енергия, дигитализира мрежата си, инвестира устойчиво и работи за подобряване качеството на живот. Брандингът символизира основните ценности на дружествата на Електрохолд - професионализъм, отговорност, ефективност, стабилност, доверие и иновативност.
Новият имидж на компаниите от групата ще се гради не само на промени в корпоративния визуален стил, но и в още по-усилена работа за повишаване на клиентската удовлетвореност и изграждане на доверие, широко навлизане на електронното обслужване, модернизация и дигитализация на мрежата, стратегия за въвеждане на иновации в крак с промените в сектора, устойчиво развитие и инвестиции.
Смяната на имената и логата не налага клиентите да предприемат никакви допълнителни действия.
Вижте нашето ВИДЕО.
***
За ЧЕЗ в България
На 27.07.2021 г. Eastern European Electric Company (EEEC), притежавано от Еврохолд България АД, стана мажоритарен собственик на седем от дружествата на чешката държавна компания CEZ a.s. в България, между които:
● „ЧЕЗ България” ЕООД - управлява и координира дейността на всички дружества в групата
● „ЧЕЗ Разпределение България” АД - електроразпределително дружество
● „ЧЕЗ Електро България” АД - компания за обществено снабдяване с електроенергия и лицензиран търговец
● „ЧЕЗ Трейд България” ЕАД - лицензиран търговец на електроенергия
● „ЧЕЗ ИКТ България“ ЕАД ¬- доставчик на комплексни услуги в областта на информационните и комуникационни технологии
● За Еврохолд България АД

Еврохолд България АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Еврохолд е собственик на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от големите застрахователни групи в региона. ЕИГ оперира в 14 държави, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители. През 2021 г. Еврохолд придоби чрез подхолдинга си Eastern European Electric Company дъщерните дружества на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България, които имат над 3000 служители и обслужват почти 3 млн. потребители на територията на страната.Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (40)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

Анкета » коментари (40)

Какво мислите за военното нахлуване на Русия в Украйна

отговори
Абсолютен акт на агресия от Путин и нарушаване на международното право (829)
70% Complete
Русия не е виновна, Украйна и Западът предизвикаха реакцията на Москва (1973)
70% Complete
Напрежението ескалира, но скоро ще спадне, светът не може да си позволи такава война (124)
70% Complete
Голяма грешка на Путин, това ще е краят му (116)
70% Complete
Нека не бързаме с изводите, дано всичко приключи скоро (377)
70% Complete