Петък, 17 Май 2024, 11:43

Емил Димитров от ГЕРБ скочи срещу пълната забрана за пушене

5 Януари 2012, 21:11
(0) (0)
Етрополе - Политика
Прочетена: 4057 3


Месец след като правителството гласува от юни тази година да се въведе пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места у нас, включително заведенията, известен депутат от ГЕРБ дръзна да се обяви срещу идеята. Заместник-председателят на земеделската комисия в парламента Емил Димитров смята, че законът в сегашния му вид е перфектен и не се нуждае от промени.
“Моето лично мнение е, че закона е перфектен. Спекулира се с това, че навсякъде може да се пуши”, казва депутатът от ГЕРБ Емил Димитров. Напротив: В училища, болници, аерогари, като изключим кабинките на аерогарите, във всички обществени сгради пушенето е абсолютно забранено. Там е предвидено да има специални помещения, в които това да се случва”, казва Димитров.

“Стигаме до заведенията. В сегашния закон по отношение на заведенията пише: минимум от 50% трябва да са предвидени за непушачи – защитено е здравето на непушачите, за да не бъдат пасивни пушачи. Защитени са правата и на пушачите, защото те също имат права. Конституцията казва, че не можеш да делиш някого по пол, вероизповедание, някакви наклонности и т.н.”, коментира депутататът.

Емил Димитров е известен с голямото си влияние сред управляващите. Той беше човекът, който при предишния опит на управляващите да въведат тотална забрана на цигарения дим от средата на 2011 г. лансира идеята за смекчаване на режима и в крайна сметка го постигна. При дискусиите тогава Емил Димитров беше припознат от Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите като основен защитник на интересите им.

“В момента имаме един перфектен закон. Моето мнение е, че пълните рестрикции, каквито бяха приети в Германия и Франция не са решение. По-късно те се върнаха назад в своите мерки. Нека добре обмислим нещата”, смята Димитров.

Източник: Агенция БЛИЦ

Ключови думи: Емил Димитров

Подобни новини

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Януари, 11:32

    Емил димитров е мозъкът в България. Идете да видите в Етрополски район как помага на бедствещите. Дали ще ходи на лов тази седмица или ще си пуши някъде в стая за пушаци (парламента)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ХХХ 31 Януари, 13:48

    ПРАВИЛНО! СЕГА Е ДОБРЕ И ЗА ПУШАЧИ И ЗА НЕПУШАЧИ.ПРИ ПРЕДЛАГАНИЯ ЗАКОН ПУШАЧИТЕ ЩЕ СМЕ ДИСКРИМИНИРАНИ. И ВСИЧКО В БЪЛГАРИЯ Е НАРЕД ,САМО ПУШЕНЕТО В ЗАВЕДЕНИЯТА НИ ОСТАНА.МНОГО ПО ГРОЗНО ЩЕ Е ИЗЛИЗАЙКИ ОТ ЗАВЕДЕНИЕ ВСЕКИ ДА ПАЛИ ЦИГАРА И ДА ПУШИ НА УЛИЦАТА.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Етрополе 19 Юни, 16:01

    Славян Теофилов и Емил Делчев Димитров са протежета на Арменската мафия в България. В момента шефове на тази мафия са Едуард Кероп Арсенян от Пловдив и Агоп Торосян Торосян също от Пловдив. Едуард има брат на име Рафи, който живее в САЩ, е голям акционер в General Motors, притежава магазини за търговия с авто части и пр. ... . Г-н Агоп Торосян пък е приятел с Аслан Усоян - Дед Хасан - най-големият мафиот в Русия. Г-н Торосян също така, докарва в България собственика на Арменската Мултигруп - Гагик Царукян и му помага да закупи предприятието за минерална вода "Горна Баня". Г-н Агоп Торосян управлява, чрез протежета веригите от казина „Ел Дорадо“ и „Палмс Меркюр“, а също и много други големи фирми.

    А, Алексей Петров са го арестували, не защото е мутра на ЛевИнс (респ на клановете Овадия и Шнайдер), а защото е момче за мръсни поръчки на Арменската мафия в България. И арменците го използват като мутра-парцал, който да върши убийства за тях и да разчиства пътя им към нови икономически завоевания.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete