Петък, 12 Юли 2024, 23:29

Европа има свой крал на демонстрационната стрелба!

5 Юли, 10:28
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 567


На 20.07.2024 г. за първи път в България, на гости ще дойде Давиде де Каролис – Кралят на Европа по демонстрационна стрелба - световен шампион с 5 рекорда, който печели овациите и аплодисментите на публиката, където и да се представи!
По специалната покана на ВИП Оръжейни Комплекси, той ще направи шоу в България, за да демонстрира невероятните си умения. Давиде е амбасадор на италианския бранд Benelli, които са водещ производител на карабини и надцевки в света. Те притежават отлична техника и стил, с които се осигуряват комфорт и безопасност при стрелба. Benelli са първите въвели иновативната Advanced Impact система, която увеличава двойно попаденията и подобрява проникването и плътността на изстрела.За невероятната демонтрация Давиде използва:
- Benelli M2 SP 12 калибър
- Benelli M2 Speed 12 калибър
- Benelli 828 U Sport 12 г калибър
- Benelli Endurance Pro Wood
- Benelli Lupo BE.S.T. Black

Давиде Де Каролис открива страстта си към стрелбата през лова на диви свине. Бил е няколко пъти италиански шампион, а също и европейски шампион през 2016 г. в стрелбата по бягащ силует на дива свиня! Натрупаният опит от тази спортна дисциплина му дава по-широк поглед и той се замисля – дали да не се насочи към динамичната стрелба?

Голяма негова страст е и да отглежда и обучава първокласни италиански гончета. Дори и днес, когато вече е прочут световен рекордьор, Давиде продължава лично да отглежда своите 18 кучета, отлично обучени да работят на дива свиня!Първият световен рекорд поставя във Фара ин Сабина, Италия, през 2020 г. Постижението е абсолютно забележително! Давиде Де Каролис излиза с разглобен гладкоцевен ловен полуавтомат Benelli Vinci, 12 калибър. Хвърля нагоре глинената паничка с дясната си ръка, сглобява оръжието и стреля, като счупва паничката, преди тя да докосне земята. Всичко става мълниеносно – само за 2.81 секунди с полуавтоматичната ловна пушка Benelli Vinci!
Вторият световен рекорд идва през ноември 2020 година с надцевката Benelli 828 U SPORT, пак на Фара ин Сабина. Този път Давиде уцелва и счупва паничка хвърлена от машина на цели 150 метра дистанция, преди мишената да достигне земята! Използваните патрони са Baschieri&Pelagri със специални волфрамови никелирани сачми - 35 грама.Третият световен рекорд е от 2021 г. с ловната карабина Benelli Lupo BE.S.T. BLACK. Болтовата карабина е в калибър .308 Win., с оптика Steiner 5-25x56. Амбициозната цел е - Давиде да удари вертикално затегнато на стенд острие на 110 метра дистанция, то разцепи куршума на две и парчетата да спукат два балона, вързани на стойки от двете страни на острието... След прецизно прицелване с оптиката Давиде натиска спусъка и наистина 120 грейновият куршум от патрона Fiocchi .308 Win. SEST се разцепва в острието и спуква двата балона, разположени от всяка страна!Четвъртият световен рекорд е поставен на Фара ин Сабина в Италия през 2021 година. Този път Давиде Де Каролис поставя рекорда с полуавтоматична ловна карабина Benelli Endurance BE.S.T. Оръжието е в калибър .308 Win. с оптика Steiner 1-6x24. Давиде стреля с новата ловна карабина Benelli Endurance BE.S.T. по глинени панички в полет от дистанция 10 метра и поразява с куршум 20 последователни мишени, без да пропусне нито една!Петият световен рекорд поставя през 2023 година, със своята Benelli 828 U Sport Давиде отстрелва 4 панички хвърлени от него без да използва мерната линия. Надцевката е заредена с 2 патрона, а другите два Давиде презарежда докато паничките падат.
Давиде Де Каролис ще ви очаква с нетърпение на 20.07.2024 г. от 10:30 на Стрелкови Комплекс Диана, с. Лозен. Вход- Безплатен!!!Повече информация за Benelli Show България можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/1996474414120422Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (128)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete