Неделя, 8 Септември 2024, 04:05

Европа има свой крал на демонстрационната стрелба!

5 Юли, 10:28
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 657


На 20.07.2024 г. за първи път в България, на гости ще дойде Давиде де Каролис – Кралят на Европа по демонстрационна стрелба - световен шампион с 5 рекорда, който печели овациите и аплодисментите на публиката, където и да се представи!
По специалната покана на ВИП Оръжейни Комплекси, той ще направи шоу в България, за да демонстрира невероятните си умения. Давиде е амбасадор на италианския бранд Benelli, които са водещ производител на карабини и надцевки в света. Те притежават отлична техника и стил, с които се осигуряват комфорт и безопасност при стрелба. Benelli са първите въвели иновативната Advanced Impact система, която увеличава двойно попаденията и подобрява проникването и плътността на изстрела.



За невероятната демонтрация Давиде използва:
- Benelli M2 SP 12 калибър
- Benelli M2 Speed 12 калибър
- Benelli 828 U Sport 12 г калибър
- Benelli Endurance Pro Wood
- Benelli Lupo BE.S.T. Black

Давиде Де Каролис открива страстта си към стрелбата през лова на диви свине. Бил е няколко пъти италиански шампион, а също и европейски шампион през 2016 г. в стрелбата по бягащ силует на дива свиня! Натрупаният опит от тази спортна дисциплина му дава по-широк поглед и той се замисля – дали да не се насочи към динамичната стрелба?

Голяма негова страст е и да отглежда и обучава първокласни италиански гончета. Дори и днес, когато вече е прочут световен рекордьор, Давиде продължава лично да отглежда своите 18 кучета, отлично обучени да работят на дива свиня!



Първият световен рекорд поставя във Фара ин Сабина, Италия, през 2020 г. Постижението е абсолютно забележително! Давиде Де Каролис излиза с разглобен гладкоцевен ловен полуавтомат Benelli Vinci, 12 калибър. Хвърля нагоре глинената паничка с дясната си ръка, сглобява оръжието и стреля, като счупва паничката, преди тя да докосне земята. Всичко става мълниеносно – само за 2.81 секунди с полуавтоматичната ловна пушка Benelli Vinci!




Вторият световен рекорд идва през ноември 2020 година с надцевката Benelli 828 U SPORT, пак на Фара ин Сабина. Този път Давиде уцелва и счупва паничка хвърлена от машина на цели 150 метра дистанция, преди мишената да достигне земята! Използваните патрони са Baschieri&Pelagri със специални волфрамови никелирани сачми - 35 грама.



Третият световен рекорд е от 2021 г. с ловната карабина Benelli Lupo BE.S.T. BLACK. Болтовата карабина е в калибър .308 Win., с оптика Steiner 5-25x56. Амбициозната цел е - Давиде да удари вертикално затегнато на стенд острие на 110 метра дистанция, то разцепи куршума на две и парчетата да спукат два балона, вързани на стойки от двете страни на острието... След прецизно прицелване с оптиката Давиде натиска спусъка и наистина 120 грейновият куршум от патрона Fiocchi .308 Win. SEST се разцепва в острието и спуква двата балона, разположени от всяка страна!



Четвъртият световен рекорд е поставен на Фара ин Сабина в Италия през 2021 година. Този път Давиде Де Каролис поставя рекорда с полуавтоматична ловна карабина Benelli Endurance BE.S.T. Оръжието е в калибър .308 Win. с оптика Steiner 1-6x24. Давиде стреля с новата ловна карабина Benelli Endurance BE.S.T. по глинени панички в полет от дистанция 10 метра и поразява с куршум 20 последователни мишени, без да пропусне нито една!



Петият световен рекорд поставя през 2023 година, със своята Benelli 828 U Sport Давиде отстрелва 4 панички хвърлени от него без да използва мерната линия. Надцевката е заредена с 2 патрона, а другите два Давиде презарежда докато паничките падат.




Давиде Де Каролис ще ви очаква с нетърпение на 20.07.2024 г. от 10:30 на Стрелкови Комплекс Диана, с. Лозен. Вход- Безплатен!!!



Повече информация за Benelli Show България можете да намерите тук: https://www.facebook.com/events/1996474414120422



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (11)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (65)
70% Complete
Не (228)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (20)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (65)
70% Complete
Всички са маскари. (105)
70% Complete