Петък, 12 Юли 2024, 17:42

Шесто издание на НФФ „Златни нишки“ – село Трудовец

4 Юни, 17:01
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1070 0


В събота, 8-ми юни, на площада пред кметството в село Трудовец ще се състои Шестото издание на Национален фолклорен фестивал „Златни нишки“. Организатори на събитието са Община Ботевград, Кметство Трудовец и Народно читалище „Никола Ракитин 1890“ – с. Трудовец.

Програмата ще започне в 10:00 часа с дефилир на участниците. Официалното откриване ще се състои в 10:45 ч., като водещ на фестивала ще бъде Рангел Вангелов.
Фестивалът е с конкурсен характер. В тазгодишното издание ще се включат над 25 фолклорни танцови и певчески състави от Сърбия, Нови Искър, Пазарджик, Славяново, София, с. Пролеша, Стара Загора и др.

Класирането е в три категории: първа – детски танцови състави – деца до 14 год.; втора – юношески танцови състави – деца над 14 год.; трета – школи и клубове за изучаване на български фолклорни хора – без възрастови ограничения.

Право на участие в раздел „Народни песни“ имат певчески групи за автентичен фолклор и народни хорове, като класирането се извършва в две възрастови групи - до и над 18-годишна възраст.

Участниците в раздел „Танцови изпълнения“ ще бъдат оценявани от жури в състав: Нешка Робева /председател/, доц. д-р Ивайло Иванов и Дилян Галев. Журито, което ще оценява изпълненията на певческите групи, ще бъде в състав: проф. д-р Галя Петрова – Киркова /председател/, Милана Николова и Калин Кирков.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (44)
70% Complete
Не (127)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (12)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (31)
70% Complete
Всички са маскари. (57)
70% Complete