Събота, 11 Май 2024, 17:31

Езиков център "Марконис" започва учебната година с нова система за обучение и гост-преподавател от Англия

14 Септември 2018, 20:38
(9) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2936


По традиция на днешния ден - Кръстовден официално бе открита, за четиринадесети път, новата учебна година в езиков център „Марконис”. Тържествената церемония се състоя тази вечер от 18.00ч, пред учебната база. Раздадени бяха сертификатите на международно признатите изпити на Университета Кеймбридж на учениците от най-високите нива.

Специален поздрав към учениците и техните родители отправи управителят   д-р Николай Николов. „Както се вълнувах първата година, когато за първи път застанах на тази трибуна, така се вълнувам и в днешния ден – 14 години по-късно. Невероятно е усещането да стоя пред толкова добри и успели ученици. Когато човек трябва да изнася някаква реч, особено на големи форуми, винаги използва визулани улеснения като Power Point. Фокусът на моята „презентация” тази вечер е пред мен, около мен и зад мен. Пред мен са невероятните ученици, извоювали страхотни резултати на международните изпити през изминалата учебна година”, каза с вълнение д-р Николов. Той съобщи, че 43 ученици, явили се на изпитите на Университета Кеймбридж и на Пиърсън, са постигнали оценка Отличен (6), а 91 (71,1% ) са изкарали оценки между Отличен (6) и Мн.добър (5) по шестобалната система. Предстои през месец ноември да бъдат връчени сертификати и на Пиърсън. 

„Изключително много се радвам, защото тези успехи са факт. Те са благодарение на невероятните ученици и на доверието на техните родители. Благодаря им, че отново избраха нашето училище. Тези успехи са благодарение и на преподавателите, защото те са номер едно, каквито са и учениците”, заяви д-р Николов.

Управителят съобщи и голямата новина, а тя е, че езиков център „Марконис” ще бъде първото българско училище, което ще подеме пилотиращ проект, свързан с прилагане на нова учебна система за юношеските нива - Wider World. Тя е разработена от издателство PEARSON и BBC, водещи компании в образователния и медийния бизнес в света. Това заглавие през 2018 г получи номинация за нагрaдите ELTons на Британския съвет в Обединеното кралство ("Оскари" за иновации в областта на обучението по английски език като чужд).  Д-р Николов припомни, че „Марконис” е получил вече две такива номинации, през 2012 и 2015 г. 


„През новата учебна година семейството на „Марконис” се увеличава с повече ученици и повече преподаватели”.  Д-р Николов покани на трибуната екипа, с който ще работи през новата учебна година – Румяна Видинова, Цецка Кирилова (Учител на годината 2018), Гергана Муховска, Нели Дакова, Красимира Иванова (администратор), Нийл Уотърс, Гергана Симеонова- гост лектор за юношеските нива от София  и новият преподавател от Англия - Алисън Лоу.

Специален гост на тържественото откриване бе Върбинка Хаджидимитрова - академичен мениджър на корпоративния партноьр на „Марконис”, АВО Бел – отворен изпитен център за изпитите на Cambridge. Тя не скри радостта си от успехите на училището о заяви,че е много вълнуващо да си пред толкова много деца и техните родители на този свят ден. „Искам да благодаря на д-р Николов, за това че организира това прекрасно тържество. Искам да благодаря на тези деца, които са постигнали тези големи резултати на тежките изпити, водещи до международно признатите сертификати. Виждам, че преподавателите работят със сърце и плам, за да могат децата да постигнат тези огромни успехи”, добави Хаджидимитрова. Тя връчи Сертификат на д-р Николай Николов, който удостоверява, че езиковият център е специален подготвителен център за изпитите на Университета Кеймбридж. „Този сертификат за пореден път е огромно задължение да продължаваме да работим усилено, за да постигат нашите обучавани тези желани от всички успехи и дано това бъде трайна тенденция”, каза д-р Николов, оценявайки високото отличие.

В акцент се превърна всяка година специалният ритуал - Водосвет за здраве и благополучие, който извърши Отец Борис Петров- Архиерейски наместник. „Тъй като всеки труд се възнаграждава, то когато се учи един нов език, то наградата е стократна, защото в днешно време виждаме, че без език дори не те вземат на работа”, заяви Отец Петров. Той пожела здраве и успехи на ученици, преподаватели и родители.

По традиция бяха издигнати флаговете на Република България, на Обединена Европа и на езиков център „Марконис”, под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова. За настроението на присъстващите фолклорна китка представи танцов състав „Ботевградска младост” при НЧ”Хр. Ботев-1884”, с художествени ръководители Веселка Божкова и Цвети Дилова. Ванеса Стоянова пък изпя песента „Слънчице мое”.

Специален поздрав за всички ученици, получаващи сертификати бе народната песен „Вено, Невено” в изпълнение на Десислава Младенска.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (232)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (132)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (49)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (67)
70% Complete