Понеделник, 22 Април 2024, 15:10

Финансовият министър заговори за децентрализация пред сдружението на общините

27 Февруари, 17:28
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1146 2


В изказване по време на Тридесет и седмото общо събрание на Националното сдружение на общините (НСОРБ), финансовият министър Асен Василев обяви, че не се планира повишаване на данъците в България. Вместо това, той разкри, че ще има промени в начина, по който се определя таксата смет. Според Василев, това ще подобри разпределението на данъчните постъпления в цялата страна.

Министърът на финансите заяви, че е отворен за дискусии относно фискалната децентрализация и призова общините да предложат механизми, които да работят за всички. Той похвали инициативата да се анализира ефектът от преминаването на ресторантите с оборот до 100 000 лв. към патентен данък, като подчерта ползата от този преход за местните дейности.

Василев сподели и визията за устойчива инвестиционна програма за общините, която да бъде тип револвираща, позволяваща замяна на проекти при достигане на лимита. Тази идея цели оптимизиране на процесите за реализация на общинските проекти и максимално усвояване на средствата.

Отбелязвайки значението на инвестициите в регионите, президентът Румен Радев подкрепи финансовата децентрализация и призова за ясна дългосрочна стратегия за изоставащите региони. Той подчерта необходимостта от подобрение на жилищния сектор и решаването на проблемите с технологичните загуби на вода чрез внедряване на нови технологии.Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 22:20

    Ако има децентрализация много общини ще реват, така ще реват и феодалите.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: 28 Февруари, 10:26

    Голям кеф че в Етрополе реват пупляците.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (174)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete