Вторник, 23 Април 2024, 09:33

Физкултурният салон в ОУ "Васил Левски" - Новачене ще бъде премахнат, 7 000 лв. са отпуснати за ново котелно помещение в ДГ "Зора" - Новачене

1 Октомври 2021, 11:49
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1469 0


На вчерашната сесия на Общински съвет - Ботевград бе обсъдена представената информация за готовността на учебните и детските заведения в общината да започнат учебната година.

Една от главните теми на обсъждане беше основното училище и детската градина в село Новачене - ОУ "Васил Левски" и ДГ "Зора".

В представената информация бе споменато, че достъпът до физкултурния салон в училището трябва да бъде ограничен спешно, тъй като той няма Акт 16 - удостоверение, че сградата е годна за експлоатация.

Общинският съветник Дамян Маринов попита кмета какви са намеренията на общината - да премахне салона, да го ремонтира или обезопаси.

"Физкултурният салон има груби конструктивни проблеми и точно заради това не се ползва от около 3 години. Не подлежи на ремонт или иначе казано ремонтът ще излезе повече пари, отколкото да го изградим наново - това е мнението на специалистите. Покривът е в лошо състояние, има изкривяване на греди и т.н. Търсим възможност за осигуряване на външно финансиране, ако не успеем ще се нагърбим със собствени средства", каза кметът на общината Иван Гавалюгов.

Общинският съвет с единодушно решение прие предложението от общината да бъдат отпуснати 7 000 лв. с ДДС за преработка на отоплителната инсталация и преместване на котелното помещение в ДГ "Зора". Ремонтните дейности се налагат заради изискванията за безопасност, за да не бъде котелното помещение под спалното помещение на децата. Сумата ще бъде използвана за демонтаж и възстановяване на тротоарната настилка, изкопни работи, монтаж на тръби, оборудване и др.

Припомняме, че в момента се извършва ремонт на детската градина в селото по проект финансиран от Програма "Красива България".




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОбС , Обс-Ботевград , ОУ "Васил Левски" - Новачене , ДГ "Зора"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (176)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete