Четвъртък, 25 Април 2024, 04:45

ФК "Драгоман" измъкна победата срещу ОФК "Правец" в мач с три червени картона и много нерви

10 Октомври 2020, 18:15
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2449 20


В дербито на 5-ия кръг от А ОФГ София - Запад отборът на ФК "Драгоман" спечели срещу ОФК "Правец" с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата падна в 27-ата минута.Неразбирателство между вратаря Наско Николов и защитника Марио Мишев от ОФК "Правец" подложи на тепсия идеална възможност за гостите от Драгоман. Те пък на свой ред се възползваха и отбелязаха. Срещата определено не бе добра за домакините. Те трябваше да извършват ранни смени още през първото полувреме, които до голяма степен нарушиха плановете им. В края на мача поради липса на опции, правчани останаха с 10 души на терена. 

Въпреки високите очаквания към двубоя, той ще бъде по-скоро запомнен главно с напрежението, което излъчваше, отколкото с футболното си качество. В заключителните минути от срещата чашата преля и негативните емоции взеха връх. Заради претенциите си към главния рефер червени картони бяха показани на Ивайло Златев и Злати Томов от ОФК "Правец", както и на старши треньора на отбора Христо Христов. 

Чисто футболно отборът на ОФК "Правец" влезе по-добре в мача. Отначало домакините налагаха превес. В 11-ата минута пристигна и първата отлична възможност за гол. Капитанът Теодор Бочев стреля от средна дистанция, но вратарят на "граничарите" спаси. В 27-ата минута противно на случващото се на терена, една грешка бе достатъчна за гостите да се разпишат. Те се възползваха от неразбирателство в отбраната на ОФК "Правец" и след сблъсък на вратаря със свой съотборник и подарена топка откриха резултата - 0:1. В 36-ата минута правчани отговориха с нов опит за гол, след като отново Теодор Бочев стреля опасно, този път от пряк свободен удар. Вратарят на ФК "Драгоман" обаче отново бе стабилен. Миг преди полувремето нападателят Ивайло Златев получи хубав пас от дълбочина, но стражът на гостите отново бе с един ход напред и изпреварвайки го предотврати сериозната опасност. Малко след това отборите се разделиха на почивката при резултат 0:1. 

През второто полувреме отново по-добрите положения бяха в полза на домакините. На два пъти Ивайло Златев беше в центъра на най-солидните възможности за гол. Първо в 59-ата минута нападателят получи пас от Николай Христофоров, а после си проправи път и стреля, но неточно. Малко по-късно именно Златев стреля опасно с глава, но вратарят на ФК "Драгоман" отново бе на мястото си и залепи топката за земята. В 77-ата минута Александър Маринов проби опасно по крилото и стреля, но пак не можа да преодолее съпротивата на вратаря, който изнесе голям мач. При последвалия корнер шут на Иван Касапов рикушира опасно, но без успех. Единственото по-сериозно положение за играчите на ФК "Драгоман" бе в 79-ата минута, когато малко не им достигна да се възползват от грешка на вратаря, за да затворят мача.

В заключителните минути от срещата контузия получи Злати Томов и се наложи правчани да доиграят мача с 10 души. В последствие нервите си изпусна Ивайло Златев, който получи червен картон. Малко след това имаше две ситуации, в които щабът на ОФК "Правец" претендираше за дузпа в своя полза, което пък накара главния рефер да посочи червения цвят и на старши треньора Христо Христов. В цялата суматоха участник бе и напусналия терена Злати Томов, който на свой ред също получи червен картон. Така финалните минути бяха изключително напрегнати, като за съжаление негативните емоции надделяха над футбола. В крайна сметка обаче отборът на ФК "Драгоман" спечели мача и отнесе трите точки.

В следващия 6-и кръг отборът на ОФК "Правец" гостува на ФК "Ком 98" (Годеч) на 18 октомври от 16:00 ч.. На същата дата, само че от 11:00ч. отборът на ФК "Драгоман" приема вкъщи ФК "Торнадо" (Безден).




Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ОФК "Правец" , ФК Драгоман

Коментари (20)

  • Отговори (6) (4)
    1. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 19:25

    Срамна и селска работа. Много слаб отбор на Правец.

  • Отговори (3) (3)
    2. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 19:27

    Треньорът за пореден път се изложи.

  • Отговори (3) (3)
    3. добавен от: 1 10 Октомври, 19:28

    Мачкай ги Златии

  • Отговори (4) (5)
    4. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:03

    Ей номер 1 трудовчански селянин див гледайте си измисления отбор дето играхме 2 контроли и не може ни биете пък иначе сте голяма работа в група каква в група като не можете да ходите

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:14

    Във футбола е така

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Bai Kurti 10 Октомври, 20:22

    Tupia vlah Plamen Parigvozdev e vinoven!

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:23

    Много тъп влах

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:24

    Много тъп влах

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:25

    Закривай селските пръчки

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Октомври, 20:46

    Zlati e mnogo typ

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete