Петък, 19 Април 2024, 19:01

ФК "Ракитин" (Трудовец) завърши сезона на 3-то място

30 Май 2022, 20:03
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1112 4


Мъжкият футболен отбор на "Ракитин" (Трудовец) приключи сезон 2021/22 в А ОГ София на 3-то място. Това стана факт след последния мач на трудовчани в събота (28 май), част от шампионския плейоф на класиралите се от 1 до 3-ата позиция през редовната кампания от двете групи.

Играчите на “Ракитин" разгромиха "Ком" (Годеч) с 4:0 на стадион "Арена Годеч" и така сложиха успешен край на сезона с категорична победа, която им донесе и бронзовите медали. Трудовчани останаха с 9 точки в актива си в плейофите и така въпреки успеха си отстъпват с 1 на "Ком" (Годеч), който се нареди втори. Шампион в групата пък стана ФК "Драгоман" с актив от 12 пункта. В първата шестица са още отборите на ОФК Костенец, ФК Левски Долна Баня и ФК Сините Орли Своге.

Иначе в конкретния двубой "Ракитин" наложи волята си още до почивката. Гостите водеха с 3:0 на полувремето, а това на практика предреши и крайния изход от срещата, която бе затруднена допълнително и заради обилния дъжд, придружен с градушка, който се изсипа.

В 20-ата минута Антон Димитров даде аванс на трудовчани, след като засече с глава центриране на Деян Костадинов. Само 6 минути по-късно Краси Алипиев опита дълъг пас зад защитата, а вратарят на домакините и неговите съотборници не се разбраха. Така топката стигна до Антон Димитров, който се възползва от неточността и успя да вкара на опразнената врата. В 34-ата минута таранът на "Ракитин" заформи и своя хеттрик, след като засече подаване на Костадин Насков.

Крайното 4:0 в полза на гостите бе подпечатано отново от Антон Димитров в 48-ата минута след като получи пас от Миролюб Георгиев, а в последствие елегантно излъга вратаря и го преодоля.

Ръководството и футболистите на ФК "Ракитин" изразява благодарност на всички спонсори за подкрепата през сезона, както и на най-верните фенове, които бяха неотлъчно с отбора.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК ”Ракитин" (Трудовец) , А ОГ София - плейофи

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete