Събота, 21 Септември 2024, 03:59

ФК „Скравена“ загуби от юношите на „Балкан 1929“

22 Февруари 2020, 16:37
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1714 0


Отборите на ФК "Скравена“ и ФК „Балкан 1929“ (юноши старша възраст) спретнаха хубава голеада в днешната приятелска среща, играна на помощното игрище "Герена“ днес (22 февруари). Двубоят завърши 4:3 в полза на балканци, които демонстрираха самочувствие и преодоляха съвсем по-зрелия си съперник. Срещата можеше да се певърне в още по-резултатна, но няколко попадения бяха отменени заради засади. В игра за ФК "Скравена“ се забеляза Райко Влъчков, който е юноша на "Балкан“, а за последно защитаваше цветовете на "Ракитин“ (Трудовец).

Мачът започна по идеален начин за домакините, които още с първата си атака се разписаха във вратата на опонента си. Кълбото се озова в мрежата на скравенци след рикушет в техен собствен играч – 1:0. 5 минути по-късно ходът на "Балкан 1929“ продължи. "Зелените“ удвоиха аванса си след чудесен пробив по крилото на Александър Маринов, завършил с пас към Иван Йончев, който покачи за 2:0. След още 5 минути игра резултатът стана класически и юношите на "Балкан 1929“ шокираха съперника си с трети гол. Отново Александър Маринов попадна сред светлините на прожекторите, след като се отчете с чудесен пробив отдясно, чийто завършек бе да преодолее съпротивата на вратаря и да вкара за 3:0.

До края на полувремето тимът на ФК "Скравена“ се поотпусна и започна да играе по-освободено. Малко преди края на първата част гостите разпечатаха вратата на балканци с гол на Райко Влъчков. Малко преди това Цветозар Петков също отбеляза, но попадението бе отменено. Още в следващата атака обаче юношите на "Балкан 1929 разтресоха гредата и можеха бързо да секнат желанието на гостите. Вместо това домакините получиха гол в своята врата, дело на Йордан Йорданов, което в последствие бе отменено заради засада. Така при резултат 3:1 двете страни се оттеглиха на почивката за глътка въздух.

След подновяването на играта тимът на ФК „Скравена“ успя да вкара за втори път във вратата на съперника си. Йордан Йорданов-Дачи се възползва от грешка на вратаря и се разписа, за да подтикне своите към бунт – 3:2. Неслед дълго пристигна и равенството, което бе донесено от Кристиян Иванов. Фланговият футболист прехвърли технично излезлият неразчетено страж на балканци и върна своя тим в мача – 3:3. Това определено не сломи духа на юношите на „Балкан 1929“, които отвърнаха с поредица от голови положения. Голям процент от тях бяха отразени от влезлият на почивката страж Галин Стоянов. В крайна сметка находчивите опити от страна на „зелените“ да спечелят се оказаха печеливши. Малко преди края Иван Йончев вкара втория си гол и донесе победата на своя тим.

В малкото оставащо време до края домакините можеха да спечелят дори по-убедително, но топката или преминаваше встрани или срещаше съпротивата на вратаря. Така двете страни се оттеглиха при краен резултат 4:3 за юношите на "Балкан 1929“.





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , ФК Скравена

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (13)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (73)
70% Complete
Не (250)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (21)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (75)
70% Complete
Всички са маскари. (122)
70% Complete