Неделя, 19 Май 2024, 00:49

Футболните ветерани с приз от "Празници на Искърското дефиле"

12 Юни 2014, 20:36
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1510 0


Столичния район „Нови Искър“ беше домакин на 15-ите Празници на Искърското дефиле, които тази година се проведоха от 9 до 12 юни.
Инициативата се осъществява с подкрепата на Столичната община - дирекция "Култура" и е по идея на общините Своге, Мездра и „Нови Искър“. Идеята за Празниците на Искърското дефиле е породена от общата загриженост на общините за развитието на културата, междукултурния обмен и опазване екологията по поречието на река Искър, която ги свързва.

Футболните ветерани на Своге под ръководството на Людмил Грозданов, спечелиха турнира, който се изигра на стадиона в село Кубратово. Своге събра пълен актив от точки след 2 победи- 2:0 срещу домакините от Нови Искър и 1:0 срещу Мездра. Втори е отбора на Мездра, а на трето място футболистите на Нови Искър.

На срещата на творците и пенсионерските клубове, представители от община Своге бяха Никола Николов, Георги Венев, Боян Балкански, Снежана Костадинова, Ася Палева, Петрана Христова и членове на пенсионерски клуб „Доверие”. Група „Китка” с ръководител Снежана Сандова, също зарадва гостите на събитието с автентичен фолклор.

Част от програмата бяха още и празничен концерт на общините Своге, Мездра и „Нови Искър“ с общо около 180 участника, както и състезание между клубовете за народни танци.

За първи път Празниците на Искърското дефиле са проведени през 1989 г. в Община Своге, а на следващата 1990 г. и в Община Мездра. След кратко прекъсване идеята се възобновява през 1996 г., когато домакин е бил столичния район „Нови Искър”. До днес тази традиция не е прекъсвала, а домакинството всяка година се разменя между „Нови Искър“, Своге и Мездра. Разширява се и периметър на сферите на взаимен обмен и сътрудничество. Включват се културни изяви - концерти, викторини, творчески срещи, художествени изложби, спортни състезания - футбол, хандбал, колоездене; организиране на базари с участието на фирми от трите общини; дискусии и кръгли маси на тема „Дефилето наша обща грижа”.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (249)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete