Понеделник, 6 Май 2024, 04:06

ГДБОП привика Стоичков преди мача с Левски

1 Октомври 2012, 08:15
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 2792 0


Христо Стоичков е призован за даване на показания в ГДБОП (Главна дирекция за борба с организираната престъпност) в София този четвъртък от 16 ч. Поводът са серия негови изявления на тема “черно тото в България” и за “незаинтересоваността на държавата и БФС за спиране на машинациите във футбола”.

Тези негови изявления може би са подразнили властта и единственият българин носител на “Златната топка” ще бъде разпитван също и за мача Литекс - Каварна (5:0 на 12 май 2012 г.). Не е ясно дали този двубой е сред 16-те, които УЕФА обяви че са съмнителни в България.

Точно 26 часа по-късно Камата ще изведе като старши треньор Литекс в дербито срещу Левски на “Герена”.

ГДБОП вече има опит в разследване на черно тото, като нищи например двубоя Калиакра - Марек (5:1 за купата) преди 2 г. А през лятото новият съдийски шеф Никола Джугански заяви: “В подкомисията по дисциплинарен контрол вкарваме висш офицер от ГДБОП, който е бивш наш колега.”

Вече тръгнаха твърдения, че Стоичков далеч няма да е единственият футболен фактор, викан в дирекцията. Изготвя се списък с десетки шефове и съдии, които са потенциален източник на информация. Планира се всички те да дават показания в ГДБОП следващия месец.

Източник: в. Труд

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (63)
70% Complete