Четвъртък, 2 Май 2024, 01:49

Георги Георгиев заяви подкрепата си за партия ГЕРБ на предстоящите президентски избори

25 Октомври 2016, 14:03
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6792 194


Това стана ясно днес на събранията на местна коалиция ОББО в селата на община Ботевград. Темата на срещите бе отчет на съветниците от групата за изминалата една година.

„Нашите съветници от групата на ОББО на следващите избори ще подкрепят ГЕРБ. А вие си правете сметка, тези които сте гласували за нас, дали трябва да ни изневерите, или да ни подкрепите. Защо? Защото от онези, които се представят на сцената за президенти, считаме че г-жа Цачева е най-разпознаваема, и като политик, и като общественик.”, това заяви Георгиев пред жители на Врачеш в Пенсионерския клуб. Срещата започна в 11.ч. Според Георгиев, ако ГЕРБ загуби изборите, ще стане „онова семейство, когато жената влиза от едната врата, а мъжа излиза през другата врата. Ще стане разнобой”.
Аз, който бях изоставен от ГЕРБ, съм  бил боец и опълченец на ГЕРБ в тази община, не подходих с обида към тях, приех го като личен въпрос. Държавата в момента избира президент, това е държавен въпрос, а не личен въпрос. В случая трябва да се подходи с мъдрост, а не с обида”, категоричен бе Георги Георгиев в мотивите и с личния си пример да покаже, че подкрепата за партия ГЕРБ е необходима. Остава обаче загадка, защо Георгиев продължава да работи за ГЕРБ, след като партията сне политическо доверие от него и сина му, бившият депутат Даниел Георгиев. 
 

След неговото изказване думата взе пенсионер от селото, който постави темата за изказването на Цачева, което провокира недоволство сред социалистите в цяла България, а именно: ”Ако на 20 години не си социалист – значи нямаш сърце, но на 40 г, ако все още си социалист- нямаш мозък”. Възрастният човек заяви: „Нямам нищо против ГЕРБ, но от последните думи на г-жа Цачева за социалистите, аз виждам, че 20% от рейтинга й спадна. Трябва публично сега да се извини.”. В този ред на мисли съветникът  Йордан Йорданов заяви, че кандидатът за президент на ГЕРБ действително е направила грешка. В отговор Георгиев заяви, че Цачева може да е сгрешила, но е жив човек. „Аз обаче от едно се страхувам, да не сгреши народът”.
Георгиев обясни мотивите за позицията на съветниците спрямо подкрепата за ГЕРБ по следния начин: „От пепелянката и смока избирам смока. Но все пак всеки си има съвест”.
 
От залата постъпи и едно такова изказване: „Тук всички са пенсионери. Кажете ми г-н Георгиев, един министър председател, който все обещаваше ”Търпете, следващата година ще ви увеличим пенсиите”. Три поредни години лъже пенсионерите и с тези пари прави магистралите”. Георгиев заяви, че всички политици са сгрешили спрямо българския народ. „Докато не заработи икономиката в България няма пари за пенсии, което и правителство да дойде в България”. От присъстващите в залата казаха, че знаят, че икономиката не работи. „Знаем че средствата са оскъдни, но интересно е как на депутатите заплата отпреди 10 години от 1 200 лева стана 5 хиляди лева. Всички управляващи ползват благата на нашия труд”.
 
Георгиев в отговор заяви, че по време на президентеските избори ще се проведе паралелно и референдум”. Гласувайте не за 240 депутата”, призова той.
 
По повод на казаното от Георгиев, че новото общинско ръководство е избрано със скъпо платен преврат и е много добре организиран, пенсионерите го попитаха:”А в „Арена Армеец” с бюлетините какво стана?”.
 
Зададен бе и личен въпрос към Георгиев „Ако утре стане един конфликт, и теб те призоват като войник, не знам офицер ли си, кой би предпочел Цецка Цачева или Ген. Радев да те командва?”. Георгиев отговори, че единствено ще се подчини на собствената си съвест. „И двамата едва ли ще ме убедят в нещо, което аз не мисля. Политикът ще се скрие зад партията, а генералите в най-укрепените бункери. В боя ще отиде редовия офицер и войника”, каза Георгиев, без да даде директен отговор на поставения въпрос.

 
 „Идвайте на сесиите, гледайте и слушайте за какво става на въпрос, защото към нас има пълно медийно затъмнение. Да сте виждали някой от нас да говори по телевизията или във вестника.”, заяви Георги Георгиев, който влезна в явно противоречие със тези свои думи. Припомняме, че медията balkanec.bg многократно е била достоверен източник на изявленията на съветника Георги Георгиев,  който е излизал с личната си позиция пред Общински съвет,  както и на останалите съветници от групата. Непосредствено след местните избори в-к „Балканец” излезе с всеобхватно интервю относно неговия коментар за следизборните резултати.

Явно пренебрегвайки тези факти Георгиев не пропусна да подчертае пред аудиторията в Пенсионерски клуб за местните медии следното:”Скоро само написаха една декларация по повод на един народен представител, който се опитваше да защитава онези, които ме оклеветяваха една година поне. Аз съм ги призовал в съда да доказват всичко което са говорили по мой адрес, че е вярно и да отпаднат всички обвинения, но те се крият”. И тук Георгиев спести на присъстващите обстоятелството, че на 13 октомври делото, водено срещу група общински съветници от мандат 2011-2015г. бе прекратено. Съдът прекрати производството по делото поради факта, че частният тъжител в лицето на Георгиев не се яви на съдебното заседание, насрочено за 13:30ч. на 13.10.2016г. Освен това, ищецът не е посочил и причини за неявяването си. Повече за това, четете тук. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (194)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: вв 25 Октомври, 14:17

    То бива да лъже народа бива, ама това на нищо не прилича. Дано по-малко хора се връзват на думите му. Уникален лъжец и грешник пред народа.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Франкенщайн 25 Октомври, 14:24

    Напротив 1# , указва се,че Георги е мъдър политик и не е реваншист както го наричаше Гавалюгов предизборно,вече за една година се указа,чеГавалюгов е черната овца в общината а не Г Г!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:26

    До г-н Б.Борисов - моля да ми отговорите, да смятаме ли настоящата подкрепа за непоискано добро от бившия член на ГЕРБ и бивш кмет на община Ботевград г-н Г.Георгиев, от когото Вие лично пред цяла България се разграничихте, или да смятаме, че разганичаването Ви е било чиста проба ЦИРК :?: :?: :?:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:31

    Разбрахте ли новото мнозинство в общинския съвет Георгиев и Мартин, какво ще кажете да ги изритаме и от общинския съвет, както ги изритахме от общината.

    От ГЕРБ не искат подкрепата на Георгиев, както и на МЕСТАН, с такава подкрепа никога няма да гласувам за тия, крадци!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:33

    ГЕРБ в Ботевград няма от както Тинчев пое ръководството, по некадърно управление на партията и от това на Тулата, не остана нито един избирател освен Роска и сестра И

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:34

    Оказа №2 не Указа -съюза между нагли,неграмотни простаци е най-неразрушимия,защото има какво да ги обединява-ти си същия като ГГ.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:46

    Ще се подмазва на Бойко , че иначе го чака кариран костюм в централния !
    Лъжец , кръдец и бандит.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:48

    Гледа хората в очите , лъже и маже , както го правеше 12 години , крадец!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:50

    Некои да го е питал или още си верва дъртия мишок.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 25 Октомври, 14:53

    Умен! Па ни е и убавец!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (206)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (127)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (59)
70% Complete