Събота, 4 Май 2024, 03:44

Георги Първанов се срещна с избиратели в Ботевград

9 Май 2014, 19:05
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3071 14


Група „Грамофон” откри предизборната среща на лидера на АБВ Георги Първанов със симпатизанти от община Ботевград, днес от 16.00ч. в малкия салон на читалище „Хр.Ботев”, което бе ясен знак за посланието на политическата формация за балансирана политика между Европа и Русия. Предизборната среща започна с популярната руска песен „Ден победой” и продължи с още няколко обичани песни в изпълнение на известния състав, които приповдигнаха духа в залата. Освен президента на България от 2002 до 2012г., присъства и адв. Ангел Ризов, дванадесети в листата на АБВ за предстоящите избори за Европейски парламент.
Срещата с избирателите откри Йордан Йорданов - представител на АБВ в Ботевград и Главен секретар на „Обединена социалдемокрация”.
„Нашата нова формация АБВ е на път да постигне нещо, което мнозина малко очакват”. С тези думи г-н Йорданов откри предизборното мероприятие. По негови думи предстои трудна кампания, тъй като се е явил нов месия дори в Ботевград. „Това е човек с много пари на една партия, парите са подготвени, списъците са готови - 220 човка са записани. От ДПС също са подготвили своите пари в нашия град,  така е и из цялата страна. Ако допуснем това да се случи в Ботевград, ще бъде много жалко. Аз не очаквам някой да се самосезира”. Йорданов призова активистите на АБВ да сигнализират за това, което се подготвя. След това даде думата на Георги Първанов.
 
„Много се спори, какъв ден е днес. Европейският съюз нямаше да го има, ако я нямаше тази победа над фашизма, постигната с решаващите усилия на Съветската армия, но и с активното участие на западните демокрации. И днес трябва да замълчим и да помислим, особено онези, които решават съдбините на Европа”, подчерта Георги Първанов в началото на своето предизборно слово пред десетките присъстващи.
В продължение на час и 20 минути той очерта основните приоритети, които АБВ залага в своята бъдеща политика.
На първо място Първанов  даде ясна заявка за баланс във външната политика на България, като необходимо условие за развитието на Европа и на света. „ Имаме основания да стъпим на една солидна основа, която изградихме, заедно с Ивайло Калфин и други наши съратници по време на тройната коалиция, когато имахме балансирана външна политика и България постигна разцвет в отношенията си с Русия”, подчерта лидерът на АБВ. Той се мотивира, като заяви, че по негово време са брояли срещите му с Путин. „ Никога не сме имали толкова антируска политика. За мен това е и необяснимо, и неоправдано, и да не кажа, че е престъпно от гледна точка на националния интерес”, категоричен бе Първанов.
 
След емоционалното си изказване АБВ-лидерът посочи, че листата на политическата формация предлага една достойна и обединителна листа. „Ние казваме, че нашата листа е най-добра, но не сте чули от нас и от мен, и няма да чуете  лоша дума за другите листи. Това е разликата между нас и останалите, които си позволиха груби и непочтени думи”, заяви Първанов. Той припомни накратко няколко факта, които поставят под номер едно в листата Ивайло Калфин - Той е експерт номер 1 в Партията на европейските социалисти при изготвянето на бюджетната рамка на ЕС до 2020 г.; извоюва признанието на българските дипломи от българските университети в Европа; Ивайло Калфин се пребори за Кирилицата да бъде третата азбука, на която се изписва еврото.
 
Сред останалите кандидати за евродепутати от листата на АБВ,  Георги Първанов посочи о.р. ген. Михо Михов, който нарече мъж на честта. За петата в листата Росица Янакиева - кмет на град Перник посочи, че е „желязната лейди” в местната власт. Лидерът на АБВ представи и адв. Ангел Ризов, специалист по гражданско и търговско право, дванадесети в листата.

Като основни приоритети Георги Първанов посочи няколко важни бъдещи политики, които са ключови за България:
Демографската политика трябва да бъде предмет на национално съгласие. По негови думи в момента България е на второ място в света по темпове на топене на нацията - за няколко години с 21%. "Това означава, че сме обречени като нация, ако не вземем мерки по отношение на здравеопазването и образованието”, посочи Първанов.
Енергийната политика - по линия на АЕЦ”Белене”, АБВ няма да отстъпи, заради ползите, които вижда в този проект. По линия на „Южен поток”, Първанов заяви, че този проект трябва да се ускори, защото за него има 3 милиарда и 700 милиона инвестиции и заложена работна ръка.

Първанов постави и въпроса за задължителната наборна служба, която според него на мнозина се харесва. „Трябва да кажем ясно 120 хилядна редовна армия ли искаме или повишаване на пенсиите. Парите са едни”, каза президентът на РБългрия от 2002 до 2012г.

Лидерът на АБВ посочи конкретни мерки, които трябва да залегнат в работата на правителството- рязко свиване контрабандата на цигари и горива, където по негови думи са заровени около 500 милиона лева; възраждане на държавността, която трябва да влезне в активната си регулираща роля в икономиката, в социалната политика и в сигурността. По думите на Първанов трябва да започне дискусията и да се проведе Референдум за Президентска република. „Не поисках Президентска Република по-рано, за да не кажат, че искам повече власт за себе си, но сега имам моралното основание да го кажа, заради липсата на кворум в днешното Народно събрание. Ако имахме Президентска Република, Президентът разпуска Парламента и се насрочват предсрочни избори”, подчерта Първанов. Той заяви още, че АБВ предлага да се въведе смесена избирателна система - 50 на 50%, за да могат хората да избират и личности, бе неговият мотив. „С преференциалният вот, водачът на листата остава недосегаем”, коментира лидерът на формацията.Останалите мерки, за които АБВ пледира са рязко съкращаване на партийните субсидии и за стопиране на покупко-продажбата на гласове по време на избори, каквато според политикът няма в целия свят. Той се обърна към избирателите с призив, когато дойдат при тях с предложение за даване пари срещу вот за партията Х, да гласуват за всяка друга, но не и за тази партия. „ Хайде поне веднъж да проявим характер, защото ако си гласувал за някой, който те е предал, няма как да се сърдиш след това”.

В края на предизборната среща Георги Първанов заяви, че АБВ има мисия и отвъд датата 25 май, да обединява други политически сили за едно добро управление на България.


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Май, 19:30

    Сбогом!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Май, 19:38

    Нашата нова формация АБВ е на път да постигне нещо, което мнозина малко очакват”.

    С Данчо Матрицата верно ще постигнете заличаване от българсия политически живот. Явно Първанката не си е проверил нещата, та се разхожда с простия матричар из центъра за смех на обществеността.Резил, ма всеки си заслужава съдбата.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: подлеците 9 Май, 20:05

    Крадимир Живковски от ГЕРБ вече "споделя" идеите на АБВ, ТОЗИ ГО ИЗГОНИХА от всички формации и с нахалството си се появил и на този форум - няма къде другаде, за Бареков не е много ясно, но ВМРО ще бъде троянският кон в този проект . Как нямат срам тези, погледнете Данчо Матрицата и Крадимир Живковски са лицата на това нещо. :idea: :twisted:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Май, 20:11

    Голям е първанката

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Май, 20:52

    Голям е първанката-ама мек :D

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Май, 21:45

    Голям резил и какво падение :shock:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 9 Май, 22:08

    Аман от стари курви.Не разбраха че са за историята.Па тоя матрицата е символ на посредствения общественик в нашия град,Вьн,вьн колибари немити.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 9 Май, 22:12

    тези мислят хората за прости каква арогантност

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 9 Май, 22:19

    до 2 Това изречение което посочваш ще се изпълни с купуване на гласове :idea:

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete