Неделя, 28 Април 2024, 21:15

Георгиев: Не приемам Гавалюгов за спортен деец

19 Декември 2013, 14:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2541 15


След поставените въпроси от съветника Иван Гавлаюгов  на заседанието на ОбС днес, кметът на общината Георги Георгиев даде 40-минутен отговор. „Средствата от общинския бюджет се разпределят от общинската администрация и Общинския съвет, а не от Комисията по спорта към ОбС. Разходването им се разпределя от Изпълнителния директор на УС на БК ”Балкан”. От 1-ви юли до днес Общината е изпатила 233 хил. лв. за спорт и спортни мероприятия на територията на общината, от които 149 хил. лв. са за мъжкия баскетболен отбор”, посочи градоначалникът. Той нарече анализът на Гавалюгов  „съдоклад” и оспорва неговото твърдение, че не се организират масови спортни прояви от общината. Георгиев посочи, че акробатките са ходили на състезания, а Детско-юношеската школа и от училищата също са участвали на състезания. По отношение спиране заплащане на трудови възнаграждения на треньори на детско-юношеските школи, кметът заяви, че месеците юни, юли  и август не са месеци за активна спортна дейност. „Тъй като имаме ограничени финансови ресурси, през месец септември ще възстановим хонорарите им”, обеща градоначалникът.
 
Не приемам Иван Гавалюгов за спортен деец!”. Това заяви публично кметът и посочи мотивите си. „Има резултати и факти, които показват това”. По негови думи Гавалюгов е върнал БК”Балкан” на последно място за 4 години в Република България. Това предизвика възражения в залата от други съветници. Документацията на баскетболния клуб е била приета с нито един лев, заплатени осигурителни вноски на всички спортисти. „Не дадох на прокурор Иван Гавалюгов! Нещо повече, на всеки родител, чиито деца тренират в ДЮШ са събирани всеки месец по 25 лв. и нямаше заведен нито лев документално в касата на дружеството. От една година и половина ние вече не взимаме такива пари!”
 
Повече от 15 милиона лева е заделила община Ботевград за спорт и спортни съоръжения през последните 10 години, заяви кметът Георги Георгиев. По негови думи общини като София, Варна, Бургас и Русе нямат такъв резултат в развитието на спортната си дейност. „Дали Бойко Борисов и Станишев са идвали в Ботевград да ни осигуряват спонсори.?! Моля?!! Благодарение на авторитета на община Ботевград се появиха сериозни спонсори.” Според него от 233 хил. лв. , 83 хил .лв са средствата за спорт, дошли от спонсори.
 
По време на заседанието на ОбС постъпиха реплики за продължителното изказване на кмета по актуалната тема.  Съветникът адв. Христо Якимов посочи, че след като кмета има право да говори неограничено време по разглеждането на Докладната записка, защо не отговаря на поставените въпроси от Гавалюгов и защо ги препраща към председателя на ОбС Йорданка Лалчева. Той посочи още, че много пъти съветниците са коригирани в изказванията си от нея и помоли кметът да се придържа към дневния ред. Адв. Стоян Стоянов- юрист на ОбС, цитира законовите разпоредби, според които кметът има право да говори неограничено, а общинските съветници в рамките на 7 минути.
„Аз не отказвам да отговоря, аз казах какъв е Правилника на ОбС, че съгласно него по време на сесията Иван Гавалюгов няма право да ми поднася никакви въпроси”, категоричен бе Георгиев.
 
Информацията  за развитието на спорта гласуваха всичките 29 общински съветници, от които 22- за, 6 –против и един въздържал се.
 
След гласуването Иван Гавалюгов обясни отрицателния си вот с мотив, че информацията е непълна. Той посочи, че в докладната записка са посочени не 233 хил. лв разходвани за спорт, а 151 хил. лв. Той каза още, че в нея  не е отразено изплащането на хонорарите на треньорите от месец септември. Кметът прие забележките, като допуснати технически грешки. Георгиев обясни, че в докладната записка сигурно не са посочени последните 46 хил. лв, които вчера са осигурени за БК”Балкан”. Според Гавалюгов, това е съществена генерална промяна, а не техническа грешка. „Ако е техническа грешка, тогава защо пише – другите клубове не са получили пряко финансиране”, обоснова са съветникът. Градоначалникът след това направи предложение за поправка в текста за финансиране на спорта - „ не за баскетболния клуб, а спортна дейност в общината”. Въпреки, че нарече изказванията на опонента си „празни приказки”, накрая прие неговите предложения след направеното гласуване.

Снимки: Архив на "Балканец"

Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Декември, 15:21

    Ама какъв спортист е Иван Гавалюгов, той никога няма да има ГРЪДНИЯ КОШ и шкембето на г-н Георгиев

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Декември, 15:55

    Г-н Кмете ,това ,че вие не приемате дадена личност за някакъв не означава ,че Иван Александров Гавалюгов не е бил спортист и спортен деятел.Ако искате направете справки той бе в отбора на Балкан по баскетбол когато вие люпехте семки на канала и никой не искаше да говори с вас.Не всичко започва и свършва с вас.Има любители на този спорт и сред вашите приятели които може да ви обяснят какъв е бил Гавалюгов на каква позиция е играл.Ограмотявайте се.Ако можете разбира се.Онзи ден се изцепихте по медийте че Краево е газифицирано,долна лъжа.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Декември, 16:13

    И какво е постигнал Гавалюбов, че не ми е ясно, та то и Чопи по-тая логика е деец, нали и той е играл в Балкан

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 19 Декември, 16:30

    Ами по тая логика Георгиев пък що за деец е като никога не е играл нищо, само е крал.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: анонимен 19 Декември, 16:36

    Г-н Георгиев и народа не ви приемаме за кмет, ама......................

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 19 Декември, 17:40

    Това, че отделни еденици не го приемат за кмет не им дава право да говорят от името на гражданите на общината.Болшинството сме доволни и при нови избори пак ще го изберем стига той да пожелае да се кандидатира, защото да се работи с хора е много трудно и винаги ще има доволни и недоволни.Но нека гледаме реално на нещата и оценим усилията, които той полага за преобразяван
    вето на града и селата.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Декември, 20:24

    да трябва да оценим усилията му да си слага нещо по солидно в джоба

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 19 Декември, 21:56

    я стига вече-човек не знае как да определи случващото се в залата-око не е толкова трагично може да е комично.И накрая да се разбере че някой не си е прочел внесената докладна и да иска коригиране на цифрите-

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 20 Декември, 15:21

    НЕ ПРИЕМАМ ГЕОРГИЕВ ЗА КМЕТ

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Декември, 16:25

    Godpodin kmete za decata po futbol shte pomislite li?Nie roditelite na tezi deca sushto plashtame taksi....a v zamqna nqma nishto!!!Koga za posledno hodihte na stadiona da vidite v kakvo sustoqnie se namira???Porsto poglednete malko po dalech ot obalgite si!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete