Понеделник, 6 Май 2024, 13:07

Георгиев остава председател на УС на Балкан, Гавалюгов и Александър Атанасов- извън ръководството

12 Февруари 2015, 22:15
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 5109 45


Днес от 18:00ч. в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884г.” Ботевград се проведе общото събрание на Управителния съвет на БК Балкан, което първоначално бе насрочено за 29 декември 2014г. Близо 2 часа и половина присъстващите дебатираха изнесените отчети и нови предложения и разбира се конфликти не липсваха. Тъй като от 254 членове на клуба, в залата присъстваха 129, а именно повече от половината, кметът на общината Георги Георгиев откри събранието. За деловото протичане бе посочен като председател Петко Колев, а за секретар-протоколчик – Петър Горанов.

Дневният ред, по който протече събранието, бе следният:
1.Отчетен доклад от ръководството  на СБК Балкан за извършената дейност на клуба през сезоните 2012/2013 и 2013/2014г.
2.Финансов отчет за 2013г и 2014г.
3.Промени в устава на сдружението
4.Освобождаване на УС поради и изтичане на 2-годишния мандат на същия и избор на нов състав
5.Освобождаване на Контролния съвет поради изтичане на 2-годишния мандат на същия и избор на нов КС
6.Определяне на членския внос на членовете на сдружението и определяне на срок за неговото внасяне в касата на клуба.
Иван Гавалюгов предложи да отпаднат точка 4 и точка 5, тъй като избор на ново ръководство по средата на сезона се прави само когато има сериозен финансов проблем. „Аз такъв не виждам”, добави Гавалюгов, а предложението му бе гласувано ПРОТИВ.
 
По точка 1 докладва Георги Георгиев, председател на УС, който прочете отчета за дейността на клуба през изминалите 2 години. Той посочи, че заслуги за високите успехи имат както треньорите, така и финансирането от Община Ботевград, спонсори и дарители. Георгиев поднесе специални благодарности за съдействието на фирма „Лекс груп” АД с изпълнителен директор Цветан Луканов, както и на феновете на Балкан.
 
Петър Миков представи финансовия отчет на СБК Балкан за календарните 2013 и 2014г. Бюджетът на баскетболния клуб за сезон 2012/2013г. е бил в размер на 500 000лв.; за 2013/2014г. – рекордният 730 000лв, а за сезон 2014/2015 е планувана сумата от 500 000лв.
 
Съставът на Мандатната комисия е от трима души: Йордан Йорданов – председател, Николай Велков и Ненка Йорданова. Комисията по избор на новото ръководство, управителния и контролния съвет също ще се състои от трима души: Валери Зланков – председател, Валентина Петкова и Даниела Николова. Предложението за двама преброители също бе прието – това ще бъдат Данчо Тодоров и Иван Йончовски.

„Такива средства през годините никога не са влагани”, заяви Иван Гавалюгов, но допълни и своето огорчение: „Много съжалявам, че залата е пълна, но пасивна. Затова давам моята негативна оценка на това събрание”. Той не подмина и тезата, че ботевградската школа обучава отлични кадри в баскетбола, които за съжаление продължават реализацията си в други клубове.
Цветан Луканов заяви, че се присъединява донякъде към думите на Гавалюгов. Като изпълнителен директор на „Лекс груп” АД, един от основните спонсори на клуба, и като член на УС на БК Балкан, той сподели, че целта му е да се оказва финансова подкрепа на клуба.
 
Относно легитимността на събранието, се гласува одобрение на финансовия отчет и отчета за дейността на БК Балкан. По точка 3 бе гласувана следната промяна в устава: точка 29.3 от Устава придобива следната редакция; УС досега се състоя от 9 члена, а вече ще се състои от 3 до 9 члена, избрани от общото събрание на клуба и членовете могат да бъдат преизбирани без ограничение. Мотивите са: да се даде възможност на УС да продължава нормалната си дейност при положение, че един или няколко члена подадат оставки или не са в състояние да изпълняват функциите си. Т.е. УС ще може да взима решения не както досега само в пълния си състав, а след гласуваните промени – от 3 до 9 души. Предложената промяна от Иван Гавалюгов – от 5 до 9 души, бе гласувана Против.
 
Поради изтичането на 2-годишния договор, членовете на клуба гласуваха освобождаването на УС, а председателят Георги Георгиев подаде своята оставка. В Устава е посочено, че избора на нов УС става чрез тайно гласуване, но с решение на съвета може да протече и явно. Валери Зланков, председател на Комисията по избор на ново ръководство, предложи то да се състои от 9 души: Георги Георгиев, Цветан Луканов, Любомир Лилов, Йордан Йорданов, Тихомир Николов, Николай Велков, Георги Диланов, Петко Колев и Румен Романов. Част от присъстващите в залата не скриха недоволството си от факта, че сред предложените имена не фигурират досегашните членове Иван Гавалюгов и Александър Атанасов, управител на фирма "Накмаш-97". Владимир Иванов допълни:  „Сашо Атанасов направи много за девойките. Възмутен съм, че никъде дотук не се спомена името му. Ако не беше той, женски баскетбол в Ботевград вероятно нямаше да има”. Иванов също така призова да бъдат заровени личните томахавки и членовете на клуба да работят заедно в името на баскетбола. Николай Пеев също подкрепи думите на г-н Иванов и също предложи Гавалюгов и Атанасов да фигурират в списъка. Последва гласуване за предложените от Зланков 9 члена и добавените 2-ма. Тъй като Гавалюгов и Атанасов събраха най-малко гласове, те останаха извън ръководството на УС. Георги Георгиев също остава на поста председател на  УС на БК Балкан. Треньорът Михаил Михайлов, който преди време подаде оставка, също остана извън ръководството.
 
Новият Контролен съвет се състои от трима души: Иван Начев – председател, Детелина Николова и Димитър Йончовски.
Гласувано бе и решението за членския внос, който ще бъде в размер на 3лв. годишно и ще се внася в срок от 30 дни преди събранието.


Източник: balkanec.bg

Коментари (45)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:37

    Половината от т.н. ръководство на УС пипали ли са баскетболна топка през живота си и колко живо се вълнуват изобщо от баскетбола в Ботевград? :conf: Не сте коректни спрямо Сашо Атанасов... не сте!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:45

    Гавалюгов аут Така ще си и наизборите

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:49

    този кон до гавалюгов ли е жена му

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:50

    Пениш се не пениш гавалюгов кмета ще те схруска

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:52

    Да се подготви за следващите загуби циганче някакво

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:54

    Е с тоя травестит жена му как да не е нервен.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 22:56

    Честито на кмета

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 23:14

    :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 23:14

    Шопче, не бързай да се радваш

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 12 Февруари, 23:17

    Е така леко ще го изфинтира и на изборитеГолем нещастник е тояГавалюгов

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (217)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (130)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (64)
70% Complete