Сряда, 16 Октомври 2024, 03:22

Геотехмин възроди емблематичното лятно кино в Етрополе

13 Октомври, 17:39
(3) (1)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1610


С тържествено откриване на 12 октомври, град Етрополе се сдоби с ново лятно кино, изградено на мястото на старото, което изгоря през 1987 г. Проектът за възстановяването на киното е реализиран благодарение на групата „Геотехмин“ и нейното социално отговорно предприятие „Елаците-Мед“, в рамките на корпоративната им инициатива за подобряване на културния и социален живот на местните общности.

Генералният директор на „Елаците-Мед“, инж. Стоил Димитров, изрази радостта си от завършването на проекта:
"Това е една емблематична и дългоочаквана инвестиция и аз много се радвам, че ние от „Елаците-Мед“ и група „Геотехмин“ успяхме да я реализираме. По този начин подобряваме културния и социален живот на жителите в нашата община."

Новата сграда включва 160 места за зрители, кафе и детска площадка. Проектът е символ на възстановяването на културния живот в града и пример за успешно партньорство между бизнеса и общините.

Кметът на община Етрополе, инж. Владимир Александров, също подчерта значимостта на съвместните усилия между общината и „Геотехмин“:
"Откриването на новото кино е момент на гордост за всички етрополци. В рамките на само два месеца, това е третият обект, който заедно с „Геотехмин“ откриваме, като пример за успешна съвместна дейност в полза на обществото."

На събитието присъства и уважаваната режисьорка и общественик Иванка Гръбчева, която от дълго време се застъпва за възстановяването на киното. В емоционално изказване, тя отдаде специални благодарности на професор Цоло Вутов, който е основният двигател на проекта:
"Благодарение на един прекрасен българин, проф. Цоло Вутов, се сбъдна една моя мечта. Той и хора като него, които дават мило и драго за културата, заслужават най-дълбока благодарност."

Събитието беше отбелязано с прожекция на български филм, а новото кино вече е готово да посрещне местните жители и гости на Етрополе, предоставяйки им място за забавление и културни събития.





Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (14)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (83)
70% Complete
Не (295)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (29)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (97)
70% Complete
Всички са маскари. (146)
70% Complete