Четвъртък, 25 Април 2024, 23:46

Голяма компания закупи терен в Божурище за 25 млн. лв.

10 Август 2022, 08:37
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 1383 2


"Лидл България" ще има нова складова база, като за целта на 6 юли е купила от държавната компания "Индустриални зони" терен от 195 декара в Божурище. Цената на сделката е 25.5 млн. лв.

"Закупеният терен на територията на индустриалния парк e планиран за изграждане на следваща логистична база. Предвижда се изграждане на халета за готова продукция и пакетирани стоки с различен температурен режим, а също и на офиси, административни и технически помещения. Крайната цел е осигуряване на по-добра гаранция за свежест при ежедневните доставки за клиентите".

Германската верига още е в етап на разширение на мрежата и отваря нови обекти. За първи път тя влезе в десетката на най-големите компании по приходи в България за 2021 г.

Разширеният склад в Равно поле
Това е поредно действие на търговската верига с цел увеличаване на складовите й площи. Компанията обяви, че сега е разширила логистичната си база в Равно поле с нови 16 хил. кв. метра, с което общата застроена площ достига 53 хил. кв. метра.

До Елин Пелин реално е първият логистичен център на веригата, който бе построен през 2009 г. и който отговаря за доставките в западната част на страната, което включва и най-големия пазар - софийския. Сега към действащите в него 116 рампи са изградени нови 47. Това означава, че при пълен капацитет през складовата база ще минават 225 камиона дневно, а в склада ще могат да се обработват 5500 палета, съобщиха от "Лидл България".

Инвестицията в складовата база наложи разширяване и обновление и на административната сграда в Равно поле, която е разположена точно до логистичния център и обслужва част от склада. Офис сградата е с 12 хил. кв. метра разгъната застроена площ, а проектирането й бе възложено на "Ателие Серафимов архитекти".

Обновлението на логистичния център е резултат от експанзията на "Лидл България" и нарастващия брой магазини, които вече са 111 в 50 града. Наскоро веригата обяви, че през следващите месеци предстои да открие нови обекти в Шумен, Хасково, Пловдив, София и за първи път - в Ботевград.


Източник: www.capital.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Август, 12:55

    Кмета бончовски отказа да продам обора на радовец

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 12 Август, 12:09

    Кво има общо обора на радовец с Лидл?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete