Събота, 27 Юли 2024, 02:35

Готови са кадастралните карти на Врачеш и Трудовец (ВИДЕО)

10 Юни 2022, 19:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2393 5


От понеделник – 13 юни 2022 г., в Кметствата на селата Трудовец и Врачеш жителите ще могат да се запознаят в хартиения вариант на изработените вече кадастрални карти. Има възможност и по електронен път - в сайта на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, където е цифровият вариант на картата.
Това обяви кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с журналисти.
От 2 години Агенцията по геодезия, картография и кадастър изработва цифрова кадастрална карта на урбанизираната територия на селата Врачеш и Трудовец. От днес, 10-ти юни е обявена Заповедта на изпълнителния директор на Агенцията, с която се оповестява крайният резултат. Кадастралната карта не е влязла в сила - тече едномесечен срок, в който всички заинтересовани могат да се запознаят и да направят възражения, ако считат че собствеността им не е отразена коректно. В този едномесечен срок възраженията се приемат в Агенцията и на място в двете кметства – Врачеш и Трудовец. Ако те бъдат уважени, ще се направи нужната корекция в картата.
И в останалите населени места в Ботевград ще има такава процедура по изготвяне на кадастрални карти, като най-вероятно следващото населено място ще е Елов дол, според кмета Гавалюгов.




Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (3) (3)
    1. добавен от: Анонимен 10 Юни, 22:03

    А сега в тези села ,трябва да бъдат закрити тези служби ,а не дърти вампири ,като във Врачеш уж,техници,седят и пушат даже на работното си място и чакат ,да спретнат няко далавера.След като всички услуги ,ще се правят в Общинската техническа служба,по добре ги махнете тези длъжности във Врачеш и Трудовец,за да е взимат ,бадева заплати и да тежат ,на без това оскъдият общински бюджет.Пълно е с администрция по кметства и в Общината с нищо не вършещи служители ,само взимащи заплата.Криза е и е време ,да намалите държавните служители,които изяждат държавните пари!В 21 век сме г-н Гавалюгов,време на иновации и компютри ,а не на рендосвачи на държавни столчета и папачи на нашите пари.

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 17:51

      Драги ми господине, само да ти кажа, че кметствата не натоварват бюджета с по един служител на общината. В общината има няколко техници отговарящи за всяко едно нещо, а в кметствата един човек върши цялата работа. Не виждам какъв ти е проблема спрямо техниците по селата!

  • Отговори (5) (1)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 04:41

    Господине,вие сте голям глупак, или не строите нищо. С премахване на техническите служби по места, батака ще стане пълен. Аз мисля, че вече е налице. Частна фирма/няма лошо/, за един ден натрупа скици и нотариални актове на 1/3 от хората, имащи време да ги представят. Или са преписали буквално стария кадастър, или са интерпретирали по свой вкус. Сега хората ще търчат и ще правят корекция на корекциите и предполагам, че ще се създаде работа на адвокатите, а много съседи ще се избият. Дано греша, но опита ми в тази насока, ме орави скептик.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 10:54

      Много си прав

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Юни, 06:19

    Като знам техника в Трудовец, който дойде от някакво малко селце от Великотърновско, а сега какви ИМОТИ има в "Лозята" в Трудовец. Това едва ли става с една заплатица от Кметството.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

Анкета » коментари (8)

Доволни ли сте от изборните резултати?

отговори
Да (48)
70% Complete
Не (167)
70% Complete
Не гласувам. Предпочитам други да избират вместо мен. (15)
70% Complete
Не виждам алтернатива. (43)
70% Complete
Всички са маскари. (71)
70% Complete