Неделя, 19 Май 2024, 17:29

Грандиозен юбилеен концерт на Младежки духов Оркестър

8 Ноември 2014, 21:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5754 9


Пред огромен зрителски интерес в пълната зала „Арена Ботевград” днес от 18:00ч. Младежки духов оркестър Ботевград отбеляза своя 50-годишен юбилей. Освен оркестъра, в концерта взеха участие мажоретен състав – Ботевград, танцьори, певци и бивши музиканти.
За 50 години огромна маса от хора успяват да се домогнат до магията на оркестъра. През 2004г. Константин Гайдарски е поканен в качеството на диригент. Тогава е взето решението да бъде сформиран и мажоретен състав, чийто ръководител става Иванка Христова. Те започват съвместна работа, която продължава и до днес и е окичена с многобройни успехи, участия, фестивали и награди. Репертоарът на ботевградските музиканти е изключително пъстър - маршове, хора, класически произведения. Включва още поп и рок песни, обработени от диригента Гайдарски и 24-годишния Тодор Василев, ветеран от оркестъра.

Събитието започна с прожектирането на кратък мултимедиен филм, включващ изяви на състава и мажоретките. Разбира се, химнът на България не може да не присъства на подобно официално почетно събитие. Едно от произведенията, които оркестърът изпълни, беше песента на Whitney Houston – One moment in time, обработена от Константин Гайдарски. Вторият мултимедиен филм бе именно интервю с него, където той разказва за своите 10 години като диригент.
С музикални изпълнения в програмата се включиха Любомира Вушева и Габриела Партовска. Любомира вече е завоювала своите успехи на певчески фестивали в страната и чужбина и през последните години работи и с оркестъра. Танцьори от „Микроденс” изпълниха танц съвместно с мажоретния състав.

Юбилярите получиха благодарствен адрес от кмета на Общината Георги Георгиев и председателя на ОбС Йорданка Лалчева. Той лично поздрави оркестъра и мажоретките за тяхната усилена работа и многобройни успехи в страната и чужбина. Георгиев награди Асен Донoв с почетен медал за принос в създаването и утвърждаването на оркестъра. Медал за активно участие в състава получи и Тодор Василев, музикант и самодеец. При споменаване името на Димитър Войнов – създател на Младежки духов оркестър Ботевград, публиката избухна в бурни аплодисменти. За съжаление г-н Войнов не беше сред присъстващите в залата. От своя страна, мажоретките подариха точилка на своя ръководител Иванка Христова и това не е случайно. В началото, когато е сформиран съставът, момичетата все още нямат палки, а репетират своите танци с помощта на точилки. Палките пристигат едва 2 дни преди първата им изява, на която присъстваше и тогавашният президент Георги Първанов.
За своя празник Младежкият духов оркестър получи много подаръци, предимно музикални инструменти: туба от Община Ботевград; три бас флигорни - от фирма „Цеки – Захариев” с президент Марин Захариев, Общинска фирма „Балкангаз” с управител Тихомир Николов и от общинските съветници Иван Начев и Николай Велков; тромпет от "Р.С инженеринг” с президент инж. Рашо Стайков; парична сума на стойност 200лв от фирма „Сираков комерс” с управител Володя Сираков.
Концерът се провежда с финансовата подкрепа на фирма "ЛЕКС ГРУП" - Ботевград.
Юбилярите получиха още поздравителни адреси - от НЧ „Христо Ботев” Ботевград, ОУ „Никола Вапцаров” Ботевград, Общинска организация на ПП „ГЕРБ” и „БСП”, Щатен духов оркестър Ботевград, Исторически музей Ботевград, Литаковска духова музика и много други.

На всяко грандиозно събитие подхожда и грандиозен финал. Към края диригентът Гайдарски призова всички присъстващи бивши музиканти да слязат на сцената. Те изпълниха съвместно изпълнение с Младежкия духов оркестър и мажоретния състав, като участие взеха и едни от най-малките мажоретки.

Екипът на Балканец поздравява музикантите, като им пожелава да продължават да жънат успехи, да представят все така достойно родния ни град и да се радват на все по-голям интерес.


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 23:35

    Защо основателят Димитър Войнов не е бил почетен!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 10:32

    Bil e pokanen, no ne e uvajil pokanata nai-veroqtno

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 14:19

    Браво за организацията! Чудесен концерт! Заслужени аплодисменти!
    На това се вика "от любов към професията"!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Ноември, 16:38

    Защо лъжете, че залата е била пълна...? :uups:

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 10:19

    Беше много далече от "грандиозен"

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Ноември, 21:09

    Напудрена работа с много изписани пари от Дебелата и от Тулата. Грандиозен - пфу - по скоро помпозен и напудрен с цел изписване на средства. Пък тоя Гайдарски е гола вода, щом му пишат и аранжират нотите. Кадо дирижира все едно преде прежда .Никакви правилни движения няма. то си има цяла наука за дирижирането

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 22:07

    Някой от злоба просто ще се нааака.
    Супер е и оркестърът и диригентът! И браво за идеята. Страхотен празник.
    Честито на празнуващите.
    А за злобарите - няма почивен ден!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Декември, 13:50

    Ако си бил на концерта щеше да чуеш кой е аранжирал нотите СПЕЦИАЛНО на младежкият оркестър. Май си бил на друг концерт. И като си толкова компетентен диригент, заповядай. С удоволствие ще си поговорим. АЗ съвети винаги приемам. КОГАТО СА В РАЗГОВОР А НЕ АНОНИМНИ ЩУРОТИИ. Константин Гайдарски :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete