Четвъртък, 18 Април 2024, 18:19

Григор: Можех да играя по-добре срещу Федерер

22 Януари 2016, 14:53
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 2057 0


Българската звезда Григор Димитров жадува за малко почивка след напрегнатите няколко седмици от началото на сезона.

Ракета номер 1 на стараната ни отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис след поражение от Роджър Федерер.

Запитан, с какво мачът днес срещу швейцареца е бил по-различен, от онзи преди няколко дни в Бризбейн, Григор Димитров сподели: „Да, определено имаше разлика. Мисля си, че можех да играя по-добре през целия двубой. Целта ми в Австралия беше да играя повече мачове. Изиграх около 10 мача. Постигнах това, което търсех.“

„Няма да ви заблуждавам, надявах се да постигна по-добър резултат. Загуба като като тази винаги боли. Смятах, че можех и по-добре, но не бях играл такъв вид мачове на такова ниво от известно време“, добави българският тенисист.

Ракета номер 1 на България призна, че е усетил напрежение в лакътя. „Както казах, изиграх доста мачове и нямах време за почивка. Особено след Бризбейн, отидох в Сидни, играх мачове всеки ден, долетях директно тук след финала, започнах мачовете от понеделник“, коментира Григор Димитров. Тенисистът даде да се разбере, че има нужда от почивка, както и да довърши някои детайли, които все още не са напълно както трябва.

„2015 година беше трудна за мен. Имах проблеми с ракетата си, направих промени и в щаба си. Всичко това е много важно. Но само мога да се поуча от случилото се“, коментира още Григор Димитров.

На въпрос, дали ще участва на турнира в София, Григор Димтиров каза: „Точно сега не сме наясно с всички турнири, на които ще участвам. Най-важното за мен сега е да си почина малко, след това ще анализираме последните седмици и ще преценим какво ще правим."  

Източник: gong.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete