Събота, 4 Май 2024, 00:53

Групата за стари градски песни при пенсионерски клуб "Весел Живот" с. Трудовец отново спечели награда

29 Ноември 2012, 15:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3833 4


 Н а 16,17 ти и 18 ноември 2012 год. в гр. София се проведе седмият национален преглед на художествената самодейност на пенсионерските и читалищни колективи,организиран от СП 2004. На този преглед участваха над 1000 пенсионери от цяла България. Групата за стари градски песни при пенсионерски клуб “Весел живот” с. Трудовец, с музикален съпровод и художествен ръководител г-жа Магда Стефанова и отговорник на групата г-н Коцо Манчев, участва на този преглед на 18.12.2012 год., в неделя, и спечели първото място. Когато участниците застанаха на сцената пред авторитетното жури в състав : председател - проф. Букурешлиев и членове: народните певици Калинка Сгурова и Верка Сидерова, известната певица на стари градски песни г-жа Бони Милчева  и Иван Есенски, залата притихна и изслуша с голямо внимание и съпричастност изпълнението. Със своите хубави песни групата завладя и журито, което пееше заедно с нашите изпълнители. Нашият състав беше аплодиран бурно и изслушан с голямо внимание. С високото си чувство за отговорност и обич към старата градска песен ,нашите пенсионери защитиха достойно честта на община Ботевград. Накрая лично г-жа Бони Милчева, развълнувана от хубавото изпълнение, излезе на сцената и лично връчи грамотата за отличното представяне на групата, с пожелание “все така да продължава да пее старите градски песни и да печели награди”.
 Пенсионерски клуб “Весел живот” с. Трудовец благодари на общинската пенсионерска организация в лицето на г-н Цано Георгиев, за финансовата помощ и лична подкрепа, без което това участие не би било осъществимо. Също така благодари и на г-жа Магда Стефанова за добрата подготовка. А нашите участници заявиха: „Обичаме да пеем, обичаме старите градски песни и ще продължаваме да представяме с.Трудовец и община Ботевград достойно навсякъде, напук на пенсионерската криза".
 
Веселина Димитрова
Пенсионерски клуб с.Трудовец,общ. Ботевград

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 18:18

    :D bravo na tqh :D

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 18:23

    В трудовец има много дейци на културата.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 30 Ноември, 15:36

    всяка възраст е красива да стареем красиво да осмисляме своите дни макар и на старини да вдъхнем вяра на нашите деца живота ще бъде хубав

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Веселина Илиева Първанова 30 Ноември, 19:05

    Когато разбрах от сестра ми ,която също пее във групата, че са на първо място,много се зарадвах .Желая им винаги да са с тези успехи ,и да ни радват дълго с техните стари градски песни.Желая им много здраве и дълаг живот.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete