Неделя, 19 Май 2024, 12:26

Групата за стари градски песни "Весел Живот" Трудовец, се завърна с грамота от фестивала "С песните на Ари"

9 Юни 2014, 19:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3375 4


Ежегодно в град Хасково се провежда национален конкурс на старата градска песен и шлагер "С песните на Ари". Той възражда за нов живот очарованието на българската стара градска песен – истински бисер в културното ни наследство.
Тази година фестивалът се проведе за 14-ти път на 7-ми и 8-ми юни 2014 год. в гр. Хасково. В фестивал участва и ГСГП “Весел живот” с. Трудовец с ръководител г-жа Магда Стефанова.

Със своето изпълнение на песните на Аспарух Лешников – “Не чакай ме” и “Две сълзи пролей”, тя спечели овациите на публиката и от компетентното жури беше оценена достойно. Участие везе и ръководителката на групата с две песни индивидуално изпълнение..

Наградите на отличилите се изпълнители бяха връчени на гала концерта – на 8-ми юни 2014 год. – вечерта от 17.30 часа.
Първи участваха в този концерт и нашите изпълнители от групата, които получиха – грамота за отлично представяне, диплом за най-добро изпълнение и парична награда от 200 лв.

Групата благодари на всички добри хора,оказали финансова подкрепа,без която участието във този фестивал не би могло за се осъществи, така също благодари на г-н Коцо Манчев за положените усилия за събиране на тези средства.
Благодари и на г-жа магда Стефанова за добрата подготовка на групата.

Групата ще участва със свое представяне и в предаването по телевизия СКАТ на 14-ти юни от 12:14 часа в предаването на Бони Милчева “Ако зажалиш”.

Желаем на групата за стари градски песни “Весел живот” все така да представят пенсионерският клуб с. Трудовец,своето село и община Ботевград.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимна 9 Юни, 21:23

    Да,наистина групата пее много добре и на всички фестивали е оценена,но жалко,че нашите хора не я оценяват и не стимулират тези стари хора,които с голямо желание пеят и представят общината на ниво.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 10 Юни, 10:18

    Свикнали само на стимулиране. Мисля че щом искаш да се изявяваш трябва да не чакаш само стимулиране. Стимулиране трябва за децата - там е истината.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 10 Юни, 17:50

    № 2 -Не става въпрос за стимул по едно кафе за участниците,а за заплащане хонорара на ръководителката на групата,защото за да съществува тази група те си събират пари от пенсиите за репетициите и където са ходили винаги сами са си плащали дневните разноски.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Юни, 11:07

    Tova e edna ot nai dobrite grypi v balgariq vinagi katota sa otishli vinagi sa prectavili botevgracka obshtina na 1 mqsto sred drygite obshtini. te edvam izbivat parite si za rakovoditelkata na grypata jalko 4e kmeta im dava po tolova malko vuznagrajdenie te otdelqt ot zalaka si samomo i samo da sushtestvyva grypata bravo tova sa nai stabilnite babetki v trydovec evala

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (250)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete