Неделя, 28 Април 2024, 15:00

ГСГП „Весел живот” отново донесе сребърен медал от фестивал

23 Октомври 2015, 08:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2049 1


На 11 октомври в Свиленград  се проведе първият национален фестивал на старата градска песен „С песни от свила минаха години”. В него участваха 24 групи, 6 дуета и 15 индивидуални изпълнители. Целта на фестивала бе да съхрани и популяризира старата градска песен и да приобщи младите хора към нейната красота.

Във фестивала участва и групата за стари градски песни “Весел живот” при ПК с.Трудовец с музикален ръководител инж.Магда Стефанова и отговорник на групата Коцо Манчев. За сетен път тя представи достойно Община Ботевград и с. Трудовец, като завоюва второ място, спечели поредния сребърен медал за тази година и парична награда.

Фестивалът имаше конкурсен характер и изпълненията се оценяваха от жури в състав Кичка Савова, Бони Милчева и Ваня Папазова. Със своите хубави и мелодични изпълнения нашата група грабна душата на журито, което пееше заедно с нея, а от публиката получи бурни аплодисменти.
На другия ден беше посетен и гр. Одрин, посетена беше българската църква Константин и Елена, джамията на Сюлейман Великолепни и много забележителности .

Участниците от групата благодарят на музикалната си ръководителка Магда Стефанова за добрата подготовка, на Коцо Манчев, който не пожали сили, за да събере необходимите средства, без които участието във фестивала беше невъзможно. На шофьора Иван Янкулски, който изпълняваше всички  желания на изпълнителите,на Петко Лазаров- Председател на ПК “Весел живот”,който беше неотлъчно до групата и най вече на своите приятели-спонсори – Иво Каменов, Веселин Драганов, Цветан Ботев, Тодор Христов  и др.
Пеем хубави стари градски песни за добро и прославяме община Ботевград и нашето село.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 17:24

    Браво на Вас,чудесни сте!Доказвате,че сте добри.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete