Петък, 17 Май 2024, 13:13

И Google се оказа безсилен за резервация в базата "Боженишки урвич"

13 Февруари 2015, 12:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 7728 33


„Тук след десет години ще бъде нашето малко Пампорово”-  това бяха думите на кмета Георги Георгиев, произнесени в приветственото му слово на 1 септември 2007г. при откриването на почивна база „Боженишки урвич”. Можем само да гадаем какво точно е имал предвид тогава градоначалникът. И тъй като етиката не ни позволява това, ще го цитираме още веднъж: „Още когато започнахме да я строим през 2005г., идеята ни бе да популяризираме един сериозен исторически момент, за да стане Боженишки Урвич една привлекателна туристическа дестинация. Този хотел бе разграден двор, стана заграден .” През 2010 г. стана ясно, че община Ботевград ще отпусне 100 000 лева за довършване инфраструктурата на базата „Боженишки урвич”. Средствата ще бъдат вложени в изграждане на закрит басейн и СПА център, което щяло да направи базата привлекателна за туризъм дори през зимата. Това становище той изрази при приемането на годишния отчет за дейността на ОППД „Боженишки Урвич” за 2013г. До тук добре, всичко изглежда чудесно, но и някак понамирисва.

ЕКСПЕРИМЕНТЪТ
Решихме да резервираме стая в почивната станция за произволно избран уикенд. Като повод избрахме предстоящия празник на влюбените Св. Валентин - 14 февруари (събота). Ударихме на камък още в самото начало.
Почивната база „Боженишки урвич” няма абсолютно никаква реклама! НИКАКВА! На едно-две места я има отбелязана по картите, но описанието е съвсем лаконично, а снимките, илюстриращи „атрактивната туристическа дестинация” всъщност изобразяват крепостта Урвич и поляната под нея. Самата почивна база няма Интернет-страница, а както по-късно се уверихме няма и телефон. Дори световната търсачка Google не можа да ни помогне да си направим резервация.

РЕШЕНО: ЩЕ СЕ ДЕЙСТВА ПО СТАРОМОДНИЯ НАЧИН
Свързахме се с кмета на с. Боженица и го помолихме за съдействие. Оказа се, че той също няма контакт с базата, но с готовност обеща да ни помогне. Малко по-късно получихме от него телефонният номер на управителката на ОППД „Боженишки Урвич”- Елена Илиева. Бихме искали да публикуваме този номер, за да спестим бъдещи главоболия на други граждани, желаещи да се възползват от услугите на почивната база, издържаща се с техните данъци! Но няма да го направим. Не само защото журналистическата етика не ни го позволява, но и защото, както се оказа, би било съвсем безполезно.

КРАЧКА КЪМ УСПЕХА
Вече сдобили се със заветния номер, звъним и с нетърпение очакваме да проучим офертите – цени на нощувки, пакети и др., които, както споменахме по-рано, не са обявени абсолютно никъде. Свързваме се с г-жа Илиева, която с неприкрита досада бърза да попита „Вие ли сте говорили с кмета на с. Боженица г-н Столев?”.  Колко бързо се е разнесла мълвата, че някой иска да направи резервация в общинската база! На бас, че и половината общинска администрация вече знае.

КОФА СТУДЕНА ВОДА
Г-жа Елена Илиева набързо охлади валентинските ни страсти, отказвайки безапелационно каквато и да е резервация. Не работели „на свободна консумация” (тук няма да тълкуваме какво е имала предвид въпросната управителка), работели само с „групи и организирани партита, като юбилеи и рождени дни”. И, въпреки че изрази съжаление, резервация все пак не ни направи, защото това не било „хотел”.

КАКВО ИЗЛИЗА?
Въпреки, че почивната база „Боженишки урвич” е на издръжка от бюджета на община Ботевград, който се формира от данъците на работещите ботевградчани, те не могат да я ползват, дори и да искат да си платят, защото тази база има „социална функция”, както тръби г-н Георги Георгиев. В нея могат да нощуват само организирани групи деца и пенсионери- именно онези наши съграждани, които, по една или друга причина, не плащат данъци. А данъкоплатците могат да си направят резервация, само ако имат рожден ден и се организират предварително. Но и това не е сигурно.

Източник: вестник "Балканец"

Коментари (33)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 12:43

    Oshte glasuvaite za nego !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 12:43

    УЖАСССССССССССС каква е тая държава

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 12:47

    :x

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Боби 13 Февруари, 13:01

    Такава държава

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 13:07

    това е частна резиденция на кмета, строена с нашите пари.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 13:11

    и издържаща се с нашите пари!

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анти Тула 13 Февруари, 13:26

    Ама за кмета няма проблем с резервацията,само се обажда да каже колко човека ще доведе и какво да приготвят за ядене,естествено за плащане е обидно да се пита все пак това е ....КМЕТА !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 13:50

    rezidencia na Kmeta za koiato plashtame vsichki nie

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Цвети 13 Февруари, 14:38

    ''пред вид'' е една дума, боже господи :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 13 Февруари, 14:43

    Той добре си прави прогнози кмета: "след 10 години, след 20 години..." Само че да не стане така след 10 години да е на топло в затвора или пък на гробището. Човек не може да знае след 5 мин какво ще го сполети, той за години напред говори. Прекалената самоувереност води до под кривата круша.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (245)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (51)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete