Неделя, 5 Май 2024, 04:02

Илияна Марчовска призовава децата към повече движение

19 Септември 2015, 17:01
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3542 4


В началото на учебната 2015/2016 година ОУ”Л.Каравелов” е училище образец, което има отлична материална база. След санирането му преди 4 години, то доби още по-приветлив вид. Учителският колектив е високо квалифициран и мотивиран за работа с децата на Трудовец. Учениците са 106, разпределени в 7 паралелки. Със започване на новата учебна година са назначени трима млади преподаватели – Величка Минковска (Човекът и природата), Цонка Филипова (Физкултура) и Величка Паунова – възпитател. Училището се ръководи от нов директор. Публикуваме интервю с Иляина Марчовска в следваите редове.

Как се решихте да станете директор на училището?
На първо място бих казала, че колективът ме подкрепи. Иначе смятам, че няма как да се получи. На второ място бих посочила обстоятелството, че от 6 години работя тук и познавам добре ученици, родители, обшественици на селото.
Смятате ли, че децата са се променили през последните години?
Децата са променени по отношение на тяхната физическа активност. Те са обездвижени в днешно време. Едно време ние ходехме на много места – походи, спортни празници, карнавали. Призовавам децата към повече движение, каране на колело и игри на открито.
Как виждате храненето в училището?
Спряхме се на фирма „Деси 92” за доставка на закуски. Те са много гъвкави. Днес се обадих и утре вече са готови за доставка, докато останалите фирми работят от 1-ви октомври. В рамките на 15 дни те ще хранят децата за своя сметка и това ни привлече в офертата.
Според Вас проблем ли са маломерните паралелки?
Във всички училища има такива. Като цяло намалява броя на децата в селата.
Какво ще пожелаете на преподавателите и учениците през новата учебна година?
Пожеланието ми е тя да е успешна и спокойна. Да предаваме това спокойствие на децата, които са изпълнени с много енергия и са буйни.

Илияна Марчовска започва професионалния си път в образованието през 2007 г в ПГТМ „Хр. Ботев”. В ОУ”Л.Каравелов” Трудовец започва работа от учебната 2008/2009 г. През годините опознава постепенно колегите си и учениците. Преподава във всички класове физкултура до настоящата 2015/2016 учебна година, в която вече е директор. Марчовска спечели конкурса за ръководния пост, след проведения конкурс, който финализира на 7 август. Тя встъпи в длъжност официално на 1 септември 2015г.
Илияна Марчовска е завършила  специалност „Теология” в Софийски университет „Св.Св. Климент Охридски”. Втората й специалност е учител по физкултура от Национална спортна академия. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Октомври, 12:00

    :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Румяна Илиева 14 Септември, 09:40

    искам среща с директорката Илияна Марчовска ето и моя мобилен 0887614760

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (213)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (129)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (62)
70% Complete