Неделя, 28 Април 2024, 00:00

Индустриалният парк в Божурище привлича най-много инвеститори

11 Февруари 2023, 12:25
(0) (0)
Божурище - Новини
Прочетена: 399 0


Индустриалният парк в Божурище е най-атрактивно позициониран, привлича най-много инвеститори и към момента е основният приоритет на Национална компания индустриални зони (НКИЗ). Това заявява служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов в отговор на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

Развитието на останалите паркове, собственост на НКИЗ, е поставено в зависимост от търсенето, като финансов ресурс се насочва към тях при проявен конкретен и сериозен инвестиционен интерес. Към момента е предвидена рехабилитация на сгради и инфраструктура в Индустриален парк Видин.

Стоянов посочва, че НКИЗ формира своите приходи единствено от продажби на имоти и по тази причина участието на дружеството в различни програми и проекти, които осигуряват допълнително финансиране е важен приоритет. Той подчертава, че разходването на средства за изграждане на инфраструктурни обекти се осъществява по реда на Закона за обществени-те поръчки. По думите му предстоящите за изпълнение проекти на територията на Индустриален парк София - Божурище, включително и сроковете за проектиране и строителство са публично достъпни в ЦАИС ЕОП.

Служебният министър на икономиката и индустрията отбелязва, че има продадени имоти от НКИЗ на инвеститори, които не са сертифицирани по Закона за насърчаване на инвестициите. Той уточнява, че продажбите са извършени след провеждане на търг или конкурс.

Във версията на Плана за възстановяване и устойчивост от 20 юли 2021 г. е включена специална Програма за публична подкрепа за развитие на индустриални зони, паркове и сходни територии и привличане на инвестиции, съобщава още министър Стоянов. /БГНЕС



Източник: БГНЕС

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (55)
70% Complete