Неделя, 19 Май 2024, 18:26

Исторически музей в Ботевград - единствен в страната с отличие в категория "Общински културен институт"

13 Август 2014, 15:55
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2201 1


Исторически музей Ботевград е единственият музей в България, който получи диплома за отличие в категория „Общински културен институт” за приноса си в развитието на достъпа на младите хора до култура. Той бе определен като водещ културен институт в национален мащаб. Това стана по време на Втората национална конференция „Достъп на младите хора до културата” на 12 август и точно в деня обявен от ООН за международен ден на младежта. Конференцията бе организирана от Българската асоциация на работодателите в областта на културата в България (БАРОК), МОН, Министерство на културата и Граждански институт. Общо 7 са категориите, в които се присъжда годишната награда „ПроКултура” на БАРОК и Граждански институт.
Г-жа Тодорка Коцева е получила поканата за участие в номинацията след двугодишната си активна работа в областта на сътрудничеството с младите хора и техният достъп до културните ценности на родния край, който представи на 32-рото издание на семинара по история с международно участие „Понятия, времена , ценности в историческото познание” , който се състоя на 7 юли във Врана. Освен това тя участва с два свои научни материала в издания на  Министерство на образованието и науката. Първият е поместен в книгата „Понятие, ценностти, промени. Историята - време и реалности”, издание 2013г, както и  публикация в том 9 със заглавие „Роля и място на историческите музеи  във възпитателната дейност на младите хора”, издание 2014г.
 
При обсъждането на номинациите за връчването на годишната награда са взети в предвид инициативи и цялостна дейност на номинирания културен институт за период от 12 август 2013 г. до момента.
 
„Отличието много ни радва. Това е отличие за работата на целия екип на Исторически музей и на всички дарители и хората, които всеки ден са в музея. Разбира се най-много ме радва, че това са награди, които за първи път се връчват. За нас е приоритет работата с младите хора още по време на преместването на музея в новата сграда. Ние дори имаме почетен приз „Втори дом на клуба” от учениците на ПМГ на клуба „Историята на моя град, училище и род”, за което сме изключително поласкани. Мисля, че това е показателно”, заяви Тодорка Коцева.
 
Повече за наградата и за признанието, което получи Исторически музей, можете да прочете в новия брой 147 на в-к „Балканец”.
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Николай Николов 13 Август, 16:47

    Поздравления за успеха! Наистина тази награда е напълно заслужена! Възхищавам се на г-жа Коцева за усилията и ентусиазма в работата и! Не знам да има друг музей в България (от мащаба на нашия в Ботевград), където да се случват толкова интересни неща и да се организират толкова много и разнородни културни събития! БРАВО!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete