Понеделник, 29 Април 2024, 16:43

Иван Гавалюгов: Няма справедливо разпределение на средствата за спорт в общината

19 Декември 2013, 12:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1986 6


„Отчетът на община Ботевград за финансиране на спорта в общината, показва крайно несправедливо разпределение на средствата, въпреки че баскетболът е спорт номер едно, но не и единствен. Изключвам акробатиката, за която са предоставени 1 500 лв. На практика БК”Балкан” е получил цялата общинска субсидия за спорт”. Това заяви Гавалюгов в началото на своето изказване по първата Докладна записка на сесията, относно приемане информацията за развитието на спорта в община Ботевград за последното 6-месечие (юли-декември 2013г.).

Съветникът постави 7 конкретни въпроси към вносителя - кмета Георги Георгиев,а именно:
„Кой направи разпределението за спорт и по какъв критерии са отпуснати от общинския бюджет 149 хил. лв ? Комисията по спорта не е взимала никакво участие в разпределението на средствата , отпуснати от Обс за 6-те години, в които аз съм общински съветник.” В своето изложение Гавалюгов посочи, че при актуализация на бюджета за спорт, когато са гласувани нови 200 хил. лв., кметът категорично бил се противопоставил на предложение на общински съветник за разпределение на тези средства пропорционално и по видове спорт, че няма да отпусне нито лев за спорт, ако не бъде открита новата спортна зала. „Това показва, че думата на кмета не тежи, дори за самия него”, каза още съветникът.

Сред останалите въпроси, които постави Гавалюгов са: „Знае ли някой, как са разходвани тези средства? Каква част са за мъжкия отбор на „Балкан”, и каква част са за Детско-юношеската школа?”. Защо се допуска закриването на две подготвителни групи по баскетбол при децата и са съкратени два щата на треньори,  и по този начин се лишават най-малките деца от 1 и 2 –ри клас да тренират?”. Какво означава „бяха осигурени решаващи спонсори със съдействието на общината” грубо казано с около 200 хил лв. и защо никой не зачете за необходимо да спомена имената на фирмите? Това ми звучи като изнудване или като сделка. Не смятам, че е изнудване, защото това е недопустимо, ако е сделка дали отговаря на обществените интереси. Защо останалите клубове са лишени от общинско финансиране, а постепенно ще се изплащат хонорари на треньорите, които през летните месеци са спрени, поради липса на средства и защо отчет на изплатени суми по договори с треньори липсват в отчета?  Нека се посочат аргументите за неизплащането на заплатите на треньорите по другите видове спорт, помоли съветникът. Освен това той подчерта, че не организирано нито едно спортно мероприятие с общинско участие.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 19 Декември, 13:06

    Георгиев да разпредели средства за Иван та да млъкне!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Декември, 14:28

    Иван е много прав!Но отговор трябва да даде специалиста по спорт ,който е на заплата -Петко Колев.
    Какво работи този човек не ми е ясно.Какво точно изпълнява в тази община също не е ясно.Комисията по спорта я има само на книга,досега нищо не е свършила.Но като се има предвид кои са членовете няма какво да се очаква повече.
    Няма футбол,няма лека атлетика,няма тенис,няма борба-спортове които се развиваха добре.Има само Балкан...е стига вече.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 20 Декември, 10:04

    и балкан скоро няма да го има ако тулата продължава тека

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: правда 20 Декември, 10:43


    за цар Златев и още мафиоти...

    http://www.haskovo.net/news/145514/Bachkame-za-Valentin-Zlatev-na-40

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Декември, 19:54

    2,има само простака тула.

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (56)
70% Complete