Четвъртък, 28 Март 2024, 10:24

Иван Лилов: Първенството в Македония е много оспорвано

18 Март 2012, 11:39
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 3005 0


Иван Лилов направи много силен мач за Фени Индустри в сряда като за 28 минути вкара 20 точки и хвана 6 борби, за да затвърди доброто си представяне с тима от Кавадарци, не само в шампионата, но и в Балканската лига.

Oт началото на сезона Лилов има средно по 8.7 точки, 2.7 борби и 1.7 асистенции за първенство, а в Балканската лига – 17.3 точки, 3.3 борби и 2.2 асистенции.

По този повод bball.bg се свърза с гарда на Фени, а той бе така любезен да отговори на няколко въпроса преди важния мач на отбора му с МЗТ Скопие.

Разкажи ни малко за отбора си, съотборниците, атмосферата и тренировките?

Ядрото на отбора е запазено от миналата година, с повечето момчета се познаваме от доста време, играли сме един срещу друг. Атмосферата е на шампионски отбор, от няколко години Фени доминира в Македония.

Няколко думи за първенството да кажеш, делите първото място с МЗТ Скопие?

Първенството тази година в Македония е много оспорвано. Утре играем мач с МЗТ Скопие за първото място в редовния сезон. Най – голямо впечетление тук ми направи публиката, всяка зала е пълна и постоянно подкрепят отбора си,дори и той да губи.Атмосферата  на всеки мач в Македония е много добра.

Как започна да се занимаваш с баскетбол,  кой бе първия ти треньор и къде?

Брат ми Любомир Лилов ме запали по баскетбола. Той започна първи да тренира и много му хареса, отиде на републиканско в Разград. Аз си останах вкъщи и си казах, че искам и аз да пътувам и да играя и така започнах да тренирам. Първите ми треньори бяха Георги Велчев и Лъчезар Диков, на които съм безкрайно благодарен, че ме накараха да обикна толкова тази игра. Започнах да тренирам в Балкан .


Като по-малък сигурно си имал идоли в баскетбола, кой са те?

Като малък идол ми беше Кобе Брайънт .

Толкова ли е голяма разликата между отношението на треньори, начина на тренировки и въобще всичко свързано с баскетбола у нас и в чужбина?

Разликата между Македония и България е, че в тук има много запалени хора по баскетбола и както казах, всички зали са пълни, което е важно за развитието на този спорт. След 4-тото място на Македония на европейското първенство в Литва миналата година, много от отборите са намерили повече средства от миналата година. Нивото на баскетбола е близко до българското.

Къде се виждаш след 5 години?

Всеки човек си има мечти и цели, моите са да играя в някой отбор от Евролигата. Надявам се да съм здрав и с много труд, след време да играя на по-високо ниво.

Източник: sportal.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete