Вторник, 23 Април 2024, 23:16

Иван Лилов: Тръгваме за три от три

15 Август 2012, 08:25
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2481 1


Гардът на националния отбор по баскетбол Иван Лилов бе преследван от различни травми през изминалите години, които винаги му пречеха да се изяви напълно и да покаже качествата си с екипа на България. Това лято обаче Иван е на линия, напълно готов за тежката битка от европейските квалификации, и готов да помага на отбора. Лилов направи добър сезон в Македония с екипа на Фени Индустри, и сега е в очакване на оферти от чужбина, за да продължи кариерата си някъде другаде.

Доволен и уверен в качестванта на националния отбор, гардът направи последни две тренировки във вторник, и часове преди сблъсъка със Швеция днес – 18.00 часа в зала „Универсиада“ сподели за Гонг:

„Всяка година ми се получаваха някакви контузии, сега съм здрав. Надявам се да играем добре и още от първия мач да започнем с победи. Целта ни е да спечелим първите три мача, и се надявам, че ще успеем. Тренираме добре, в Чехия се представихме лошо, но след това тренирахме добре, и намерихме грешките.“

Националите записаха седем поредни загуби в подготовката, но като че ли вече се превръща в традиция в контролите да се играе зле, а истинското лице на отбора да се вижда в официалните срещи. „Тежат малко на самочувствието ни, но ние сме професионалисти,“ категоричен е Лилов. „Най-важни са официалните мачове. Контролите са, за да се научим, изпробвахме различни видове защити, нападения, за да може да намерим най-доброто, което можем да играем, и мисля, че сме успели.“

„Чувствам се във форма, но само и единствено треньорът преценява колко да играя. Аз съм готов във всеки един момент да помогна на отбора,“ допълни гардът, на чийто пост безспорно конкуренцията е най-голяма.

„Гледахме Швеция, но коментари за тях ще дава треньорът. Все пак мисля, че ще ги победим,“ убедено продължи Лилов за първия съперник в евроквалификациите.

„Надявам се да се напълни зала „Универсиада“. Нека всички фенове да дойдат да ни подкрепят, защото те са ни много важни за победата. Публиката е шестият ни играч. Пред пълни трибуни е много по-лесно да се играе, вдига се адреналинът, всичко е по-добре,“ призова той баскетболните привърженици в залата.

Как е обстановката отвътре, в подмладения национален тим? „Настроението е много добро. Мисля, че най-доброто, откакто съм в националния отбор. Ние сме много добър колектив, няма никакви кавги, дори леко на тренировка, нищо. Много е добро настроението.“

За финал, Иван Лилов отсече, че няма нужда се пресмятат евентуалните шансове на България за класиране. Причината – защото нямаме нужда от шанс, и със сигурност ще сме догодина на Евробаскет 2013. „Аз мисля, че ще се класираме, без да определяме изобщо шансове. Групата не е лесна, но може би само Германия е едно ниво над останалите, а другите сме равностойни. Мисля, че изкарахме добра подготовка и ще се класираме,“ завърши убеден в думите си Иван.

България – Швеция – от 18 часа в зала „Универсиада“, входът е 3 лева.



Източник: http://gong.bg

Ключови думи: Иван Лилов

Подобни новини

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Август, 11:26

    Не се изхвърляите предварително защото и Стефчето олимпийска така говореше преди да отиде на екскурзия в Лондон заедно с другите некадърници.Щяхме да спечелим 20 - грешка 15 не не около 10 сигурни медала,а се изтъпанчиха насрани!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete