Петък, 19 Април 2024, 12:51

Иван Редовски: Всеки един отбор ще трябва да се съобразява с нас (ВИДЕО)

5 Август 2021, 12:29
(0) (2)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3065 2


Старши треньорът и президент на ФК „Балкан 1929“ Иван Редовски даде интервю за „Балканец“, в което говори какво е състоянието на отбора преди старта на Югозападна Трета лига. Той заяви, че очаква и повече подкрепа от футболните фенове в града. Началото на първенството е тази събота (7 август) от 18:00 ч. с домакинство на стадион „Христо Ботев“, а входът е свободен.

Иван Редовски разкри и подробности около очакванията си за предстоящата кампания, сподели какви са целите пред отбора и отговори на още интересни въпроси, свързани с клуба. Проследете цялото интервю в следващите редове и в прикачения видео материал.

- Здравейте, г-н Редовски, успяхте ли да се подготвите максимално добре за старта на първенството, който е съвсем скоро, само след два дни ?

- Максимално добре не сме готови. Има още какво да се желае във физическо естество, в игрово също. Ние сме запазили състава си с една промяна, Ангел Ангелов ни напусна, привлякохме Николай Цветков – Демона. Така че игрово би трябвало момчетата да са свикнали с изискванията, остава ни от тук нататък физически да работим и от мач на мач би трябвало отборът ни да изглежда все по-добре. Но нека да изчакаме началото  в събота срещу коравия отбор на „Ботев“ (Ихтиман).

- Доволен ли сте от представянето на отбора в предсезонните контроли и игровия ритъм, в който се намират футболистите?

- Няма как да не съм доволен. Все пак постигнахме 3 победи от 3 мача. Онзи ден спечелихме и за Купата на България срещу отбора „Ботев“ (Ихтиман) като гости. Има неща, които видях, особено в играта ни в защита, които трябва да коригираме в движение, но това нека да остане за момчетата и за тренировките, където да изчистваме тези неща.

- Тази година отборите в първенството са 20 – с два повече от миналия сезон. Какви са очакванията Ви за предстоящия сезон?

- Ще бъде един дълъг и тежък сезон. Това са 19 официални срещи за първия полусезон, плюс мачовете за Купата, които вече започнаха. Заедно със срещите за Купата на Аматьорската футболна лига ще стигнем едно число от 24-25 мача, в зависимост до къде ще продължим за двете купи. Колкото повече мачове толкова по-добре. Не съм запознат с качеството на новите отбори – вторите състави на „Хебър“ (Пазарджик) и „Септември“ (София). Предполагам, това са едни млади школувани футболисти, които ще търсят поле за изява. Останалите отбори, които са от миналата година, са ни добре познати. За промоция естествено традиционно ще се борят отборите на „Беласица“ (Петрич) и „Кюстендил“, плюс отборът на „Чавдар“ (Етрополе), който дава една сериозна заявка. Но нас другите не ни интересуват, ще гледаме себе си, да се представяме добре, да спечелим колкото се може повече срещи, да играем добър футбол, да радваме нашата публика, да идват повече хора на стадиона, както и да запалим колкото се може повече деца за футбола.

- Тъй като имаше някои неясноти около идването на Божидар Митрев в отбора, каква точно ще бъде неговата роля в клуба?

- Божидар Митрев засега ще бъде треньор на вратарите. С него имаме договорка. Когато се възстанови от своята травма в рамото, ако се налага да помага и в мачовете. Дано не се налага, разбира се, а вместо това да имаме спокойствие под рамката на вратата. Костадин Котев се представя на ниво. Той е младо момче, на 20 години. На него с мачовете му идва самочувствието, така че за него най-важното е да пази. Разбира се, не можем да изкараме сезона с един вратар, затова дойде още едно младо момче от „Царско село“ – Божидар Петров на 19 години. Общо взето това ще бъдат функциите на Божидар Митрев. Той е едно сериозно име в нашия футбол, така че ще ни бъде единствено и само от полза.

- Има ли постигнати договорки с други нови футболисти, които да се присъединят към отбора?

- Имаме едно момче, което бе на проби при нас. Родом е от Котел, но е живяло  в Гърция, а сега ще продължи образованието си в София. Допадна ми в пробния период, но го чакаме да си оправи документите и от другата седмица да се присъедини към нас. Това ще бъдат футболистите, с които ще разполагаме, плюс деца от нашата школа. Тези, които се представят най-добре от юношите, ще играят и при мъжете. Ето дори сега в момента 10 момчета от юношеския отбор тренират с нас.

-  Изглежда, че сте намерили точната сплав между качествени играчи и добър колектив. Трудно ли се постига това нещо, имайки предвид, че все пак Трета лига се води аматьорско ниво на футбола и нещата са малко по-сложни.

- С повечето момчета, които работят с мен от дълго време, си  знаем изискванията. Най-важното е когато идват на стадиона да изпитват удоволствие от тренировките и от мачовете. След това всичко си идва само със себе си. Естествено, когато побеждаваш, в този колектив няма напрежение. Не сме опитали още вкуса на загубата от зимата насам. Сега ще видим какво е положението, но аз мисля, че няма да изпадаме в крайности. Нямаме цели на всяка цена, така че мисля, че напрежението в нашия клуб трябва да е останало назад в миналото.

- С показаните резултати в последно време, не само в мъжкия отбор, но и детско-юношеската школа, сякаш силата на футбола в Ботевград отново се завръща лека полека? Какво мислите по този въпрос? 

- Говорейки за мъжкия отбор, нашата група е много тежка. Много трудно се влиза от Югозападната Трета лига във Втора лига и професионалния футбол. Това е една много трудна задача, която след това е гарнирана с намирането на доста средства, ако се получи. Важното е да бъдем от водещите отбори, да печелим и да се радваме искрено от играта. Колкото до детско-юношеската школа, там се работи добре. Но има един проблем, който се получава с недостига на кадри. В нашия град има доста спортове, които разделят децата. На всичкото отгоре се появи втори футболен клуб, който дърпа от нашите деца, които се разделят по този начин. Според мен за нашия град два футболни клуба са много. Вместо да бъдат концентрирани децата на едно място, по този начин се разединяват. Друг проблем, който срещаме откакто сме започнали преди 7 години с треньорите от школата, е това, че ни напускат деца. Нашите треньори, са ботевградски момчета, собствени кадри, рожби на футболния ни клуб. Държа да го отбележа, защото в другия клуб работят чужди специалисти. Напускат ни деца. Който покаже по-добри качества го дърпат в софийските школи и така ни се нарушава работата, а и се губи мотивацията. Но това не зависи от нас. За нас е важно да работим, да има колкото се може повече деца, те самите да изпитват удоволствие и да се опитват да станат футболисти.

-  Миналият сезон постигнахте най-високото си класиране откакто отборът се завърна в мъжкия футбол – шесто място. Какви са целите през тазгодишната кампания пред вас? 

- Щом сме били шести, нека гледаме да бъдем над шестото място тази година. Имаме добри футболисти, разполагаме със сериозни имена за тази група. Имаме самочувствието да вървим напред. Всеки таи някаква искрица надежда в себе си, но не искаме да го афишираме и да бъде на всяка цена, защото тогава се поражда напрежение. Естествено, ние знаем какви са ни силите. Всеки един отбор ще трябва да се съобразява с нас. Ако можем да направим нещо добро, нека го направим. Другата цел, която сме си поставили, е да бъде завършено тренировъчното игрище, за да бъде подсигурен целогодишно тренировъчния процес на деца, юноши и мъже, особено през зимния период. След това, дано живот и здраве да намерим средства и за централния стадион, така че нещата да се подобряват, защото базата е основен фактор за развитието на един футболен клуб и особено на детско-юношеската школа. 





Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Иван Редовски , ФК Балкан 1929 , футбол , интервю , сезон 2021/22

Коментари (2)

  • Отговори (2) (1)
    1. добавен от: деян 7 Август, 17:19

    ivane ne se pravi na interesen shtoto ne si . ti ne si specialnia , a si edno leke , poznavam te otlichno . :x 8) :!:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Петрич Калифорния 6 Март, 10:34

    Една шамандура

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete