Събота, 18 Май 2024, 08:11

Ивайло Калфин на среща-разговор с етрополската общественост

7 Октомври 2016, 18:48
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 2182 8


Кандидатът за президент от АБВ Ивайло Калфин започна официалната си предизборна кампания с посещение в Етрополе, като с него пристигна и Марияна Тодорова-народен представител от АБВ. Срещата предизвика интерес и събра голям брой желаещи да чуят основните акценти в неговото виждане за ролята на президентската институция. Гостът бе представен от кмета на Община Етрополе Димитър Димитров.

В своето изказване Ивайло Калфин се спря на няколко важни според него дейности, които са основата на един реално действащ президент: "Президентската институция трябва да бъде активна и работеща за подобряване жизнения стандарт на населението.Трябва да сме наясно какво искаме да видим в лицето на държавния глава.Той трябва да формулира важните теми за страната от икономическо и социално естество. Да извежда наболелите проблеми. Президентът не трябва да е в конфликт с държавните институции, не трябва да воюва с тях, а да има диалог. Поставените преоритетни теми да се осъществяват реално, да има смелост да ги поддържа. Правилното е да се формулират краткосрочни теми за реализиране. По отношение на външната политика е важно да си изясним-къде е нашето място в геополитическото пространство. На страната ни е нужно повече стабилност и сигурност.

По въпроса с бежанците, правилното решение е дипломатическо, защото за да бъдат върнати трябва страната им да ги приеме. Те не идват в България за да останат, а от тук да навлязат в другите европейски страни, като Германия.Това е външнополитически въпрос и президента трябва да се ангажира с неговото разрешаване. Това е институцията, която носи самочувствие и е коректив на регионалните проблеми.

Нужно е да градим спокойствие около нас.От вътрешната политика сериозен е въпроса със социалната ни политика. Социалната ни система не е добра, не е справедлива и правителството не я променя. Има няколко проблема: доходите са страшно ниски, в страната ни не се осъществява пълен цикъл на производство при който да има произведен готов продукт, който да носи добавена стойност и да реализира печелба, да се обърне внимание на професионалната ангажираност на младите хора и на хората в активна трудова възраст. В образованието има голям брой отпаднали от обучение деца, много е важно децата от ромски произход да се ограмотяват, да им бъде изяснена ползата от това да си грамотен.

Повече от 5 500 майки в страната ни са на възраст под 18 години.Държавата в лицето на президента трябва да се намеси и децата да бъдат ангажирани в училище. Домовете за стари хора са малко. Социалната политика е тема на цялото общество."
Отправените въпроси бяха :

- Ще има ли увеличение на пенсиите?
- отговор: " Пенсионната система има нужда от преструктуриране. Промяната е бавна и се отразява реално след доста години. Необходимо е да се налеят пари в системата, които да се използват за увеличение. Най-важното е да има преизчисление на размера на пенсиите към сегашна база, за да бъдат актуални на това ниво на икономическо развитие. Да се увеличат осигурителните вноски на бизнеса.

- Има ли опасност да не се вземе размера на максималната пенсия и тя да бъде ограничавана.
- Какво може да направи президента за жените подложени на домашно насилие?
- отговор: " Да президента може да постави и този проблем за разрешанане. Необходимо е да се ратифицира Истанбулската конвенция, а това задължава държавата да създаде система от мерки по този проблем. Аз мисля,че трябва да спрем да се притесняваме да говорим за това, а да споделяме и да оказваме подкрепа, държавата има своите отговорности към въпроса.

- Какво ще кажете за отправеното предупреждение от Бойко Борисов за развоя на тези избори?
- отговор:" Няма незаменими хора, нито премиера, нито президента или някой друг."

- Какво е вашето мнение за противопоставянето на кандидатурите на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева?
- отговор:" Ние се разделихме вътре в страната си и сами си създадохме проблем пред света. Когато издигаш някого от името на държавата, трябва да стоиш зад него докрай, да го подкрепяш и защитаваш авторитета му, а не сам да си уронваш престижа."

- Защо не се догорихте с БСП?
- отговор: "Ние приехме всички условия, но не постигнахме съгласие и не ми се коментира изказванията им."  

Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 22:06

    kyрмитко калфин кумунисти

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 7 Октомври, 22:57

    бкп абв герб бсп курви умрете

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 13:07

    Тоя е голям кaлъф ,нищо не става от него .

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: ПОЛ 8 Октомври, 13:29

    Червените бабички ще си гласуват за червената мафия,къде се бута Калфата?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 14:04

    Кaлфaтa е прост и алчен завалиятa ,aмa е хитър и знaе за кaкво се бутa .

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 14:20

    Тоя е голям лисунгер зaтри нaродa с решенията си като министър .Сега се умилквa ,това недоразумение да си ходи .

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 20:16

    ВЪН мигрантите от Булгарисран!!! Вън предателите, като тооо калфин от ааа-беее,веее, какво прави в Етрополе!!!! ПРЕДАТЕЛ! ПРЕДАТЕЛ! ПРЕДАТЕЛ! :x :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Октомври, 20:21

    аве, таа крас/т/авица, до Калфата, що дреме на сцената :roll:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (247)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (70)
70% Complete