Понеделник, 29 Април 2024, 21:56

Ивайло Шопски с филм срещу сръбската пропаганда за "шопска нация" (ВИДЕО)

14 Април, 19:44
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1382 46


От близо 200 години сръбската доктрина цели завладяването на изконни български територии. Съседската пропагандна машина измисли и създаде македонска нация, но от столетия се работи и за създаването на шопска нация.

В последните няколко месеца сръбското правителство инвестира в няколко уж документални филма, които бяха излъчени по техните медии. Филмите внушават съществуването на „Шопска нация“, състояща се от „прави сърби“ и отправят териториални претенции към близо една трета от територията на България и Северна Македония.

В отговор на великосръбския шовинизъм, Ивайло Шопски – журналист, общественик, автор и водещ на предаването „Пътуващо читалище“ по ТВ Евроком и на предаването „План за Отечеството“ – по ТВ „България 24“, и основател на Оркестър „Шевица“, работи върху създаването на истински документален филм. Този филм ще бъде преведен на английски и сръбски език, за да стане достояние на цяла Европа.


Кои са участниците във филма? Докъде е стигнал снимачния процес? Защо българската държава не реагира на сръбската пропаганда?

Отговорите на тези и още много други въпроси, както и откъс от филма на Ивайло Шопски, гледайте в 6-ти епизод на предаването „Лица и теми от Софийско“.

Бюджетът на филма е изцяло от дарителски средства. Нека всеки от нас помогне според възможностите си, за да опазим националната чест, достойнство и териториална цялост на Родината ни!

IBAN: BG76 UBBS 8002 1074 1429 40

Основание: Заснемане на документален филм





Източник: balkanec.bg

Коментари (46)

  • Отговори (17) (11)
    1. добавен от: Анонимен 14 Април, 20:05

    Не познавам човека лично, ама евала му правя.

  • Отговори (15) (11)
    2. добавен от: Анонимен 14 Април, 20:14

    Браво

  • Отговори (19) (12)
    3. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:05

    Около Нова година и празниците ,ще си скъсат задниците да тичате в Сърбя на ядене и пиене!Ганьовци!

    • (17) (9)
      1. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:18

      Със семейството ми изкарваме новата година в едно хубаво българско село. Сигурно за себе си говориш, ганьовец.

    • (8) (9)
      2. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:37

      Ха ха, точно при сърбежите ходим да знаеш. вЕрвай си!

    • (9) (8)
      3. добавен от: 1914 15 Април, 12:10

      Сърбите тичат в България във "гадното" Банско, "гадното" Пампорово и "гадното" Боровец. Във "фашистка" България. И ходят за български плодове във "гадният" Кюстендил. Много "гадно" във тази България. Така ходят да робуват във "гадната" "фашистка" Хърватия за евраци, докато псуват и ненавиждат и двете държави от които зависи съществуването на измислената им държавица.

    • (7) (8)
      4. добавен от: Анонимен 15 Април, 12:34

      Последните проучвания показват, че процента българи посещаващи Сърбия е много голям и се увеличава, а този със сърби посещаващи България е минимален. Имам познати работещи на границата и ми казват, че през празници и почивните дни се задръствало с българи на сръбската граница. Така, че що не ми посвириш на кавала, 3.3.

    • (5) (7)
      5. добавен от: Анонимен 15 Април, 14:24

      Тези проучвания са правени от… и за кой период. Пиши къде да ги намерим, аз мога да кажа, че по други проучвания е обратното. И аз имам познати в българските курорти и казват, че е пълно с диви селяни(сърби) както ги наричат те. Не могат да си отключат вратите на хотелските стаи. Българите за сръбската граница не отиват в Сърбомания не се безпокой, минават на път към цивилизацията, просто транзит. Като ми кажат админите на Балканец кой си ще дойда ти да им посвириш, ако не си избегАл у Шумадия.

    • (6) (3)
      6. добавен от: Данчо 15 Април, 18:21

      Не,че искам да ви се меся в спора, но мой приятел собственик на хотел в Пампорово ми е казвал, че сърбите предпочитали летните и зимните си почивки да прекарват в Италия и Хърватия, като почти не идвали в България защото не харесвали пакетите и обслужването.

    • (4) (3)
      7. добавен от: Анонимен 15 Април, 21:52

      Мои приятели къщи за гости твърдят друго. Нямат пари за Италия и Хърватия.

    • (4) (2)
      8. добавен от: Анонимен 15 Април, 23:06

      Као кажеш друже,живели.

    • (4) (2)
      9. добавен от: Анонимен 15 Април, 23:06

      Као кажеш друже,живели.

  • Отговори (10) (1)
    4. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:16

    Сърбите имат поговорка. Сине, ако започне война и не знаеш по кой да удариш, удряй по българите никога няма да сбъркаш.

    • (11) (7)
      1. добавен от: Анонимен 15 Април, 08:22

      Ами тичай и удряй,тогава, да ем на те бият, ем да те еб.ат,па после в Анадола да те докачат и резаните карабини, та да се насер.ш от зор,а аз ще си пия дюлевата ракия, ям плескавицата и ще ти гледам сеира . Хахаха .

    • (7) (0)
      2. добавен от: Анонимен 15 Април, 08:34

      Върба

    • (7) (0)
      3. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:23

      4/1 Както ни биха 1885 година ли? А чакай тогава ни биха с гол г*з по м*дете.

  • Отговори (17) (6)
    5. добавен от: Анонимен 14 Април, 21:56

    Тия измислиха македонска нация за да отродят българите от Македония. Сега явно търсят как да обясняват, че в цяла Западна България били сърби. Препоръчвам ви книгата: Елегия за крайщето- Съдбата на българите в западните покрайнини. За това получиха Косово и още ще бъдат мачкани, заради коварството си срещу България.

  • Отговори (11) (8)
    6. добавен от: Анонимен 15 Април, 06:39

    Сърбите винаги са били, смъртни неприятели български. Георги Раковски

  • Отговори (13) (9)
    7. добавен от: Димитров 15 Април, 07:59

    Всички изказващи се по горе глупаци,са едни жалки подобия, правещи се на националисти,пропагандиращи реваншизън и мухлясали ценности не кореспондиращи с европейските принципи и разбирания. От 10г. живея в Лондон, но пътувам във всички по големи европейски страни и смея да твърдя,че там такива разбирания и изказвания са меко казано не толерирани. Индивиди като Шопски са изолирани и не приети в европейското семейство. Хората които тук с писанията си насаждат омраза между балканските народи, ако стане нещо първи ще напълнят гащите и панически ще бягат. Те се равняват на ниво обикновени комплексари търсещи изява по форумите,защото никой не ги брои за нищо. Европа иска толерантност и разбирателство между народите и такива примати ,не могат да виреят в голямото и семейство, защото не надскачат нивото на най обикновени бай ганьовци.

    • (8) (11)
      1. добавен от: Анонимен 15 Април, 08:07

      Либералчетата сте най-големите ганьовци. Меки китки.

    • (7) (9)
      2. добавен от: Анонимен 15 Април, 08:33

      Като не ти харесва, отивай в Сърбия, тука е така.

    • (5) (7)
      3. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:21

      Лондончанина, един буквар си купи и тогава давай акъл.

  • Отговори (11) (6)
    8. добавен от: Иван Милчев 15 Април, 09:18

    По празниците три приятелски семействаот София редовно посещаваме Сърбия, превъзходна и богата кухня с отлична храна и напитки на атрактивни цени, а обслужването е на такова ниво за което тук ние само може да мечтаем, като приложим към това и живата музика преживяването наистина си заслужава и горещо го препоръчвам на всички. Пътищата са много добри, особено магистралата и пътуването и приятно.

    • (8) (10)
      1. добавен от: Анонимен 15 Април, 09:39

      Ебавай си путката майчина сърбоманска

    • (6) (7)
      2. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:11

      Ходи и не се връщай!

    • (7) (7)
      3. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:18

      Иванчо, това да друсаш кючеци на сърбоманския турбофолк и провеждането на външната политика на България, както се сещаш са неща от две различни вселени. Да щракаш с пръсти на чалгата им, не означава, че българите ги харесваме. Не е геройство, че си ходил в Шумадия, напротив признак за лош вкус е.

  • Отговори (10) (7)
    9. добавен от: Анонимен 15 Април, 10:35

    Явно на Шопа тотално са му изгорели бушоните, що се опитва да ни кара да се мразим с братята сърби,сигурно никой не го сафери за нищо и тук търси изява, та хиляди българи посещават нашата съседка по ресторанти, къщи за гости,пазара в Пирот и просто ей така за един ден на екскурзия, лошо не са видяли. Малко да има саприкяз този човек, да го слуша главата, иначе народа е казал пази боже от гнил мост,неканен гост и ЧОВЕК ПРОСТ.

    • (8) (7)
      1. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:14

      Искаш да кажеш, че всички в Западна България трябва да се пишем прави сърби и София да я обявим за сръбски град за да не се караме. Да наричаш сърбите братя, означава че не познаваш собствената си история. Тези от 200 години включително до ден днешен не са спряли с действията си срещу България и българите, какъвто трябва да си и ти. Недоумявам какви хора има в държавата.

    • (7) (7)
      2. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:33

      Глупак на квадрат си #9.1,щом така тълкуваш думите ми,връщай се в праисторическата епоха и си контактувай

  • Отговори (6) (6)
    10. добавен от: Анонимен 15 Април, 11:35

    9.1 допълнение към горното, контактуват си с динозаврите, там ще намериш общ език.

    • (6) (2)
      1. добавен от: Анонимен 15 Април, 12:03

      Либералчетата не схващате, че историята не може да се прескача и пренебрегва. Току що казваш, че ООН също са изостанали, защото другият месец гласуват за кланетата извършени от сърбите във Сребреница. НАТО изравни Белград със земята преди двайсетина години. А гаврите към българите и териториалните претенции на сърбите към България важат и до ден днешен. За да има мир не може само едната страна да мълчи, а другата да я мачка и да си прави каквото иска. За мира е нужно взаймно уважение, каквото при сърбите липсва и заради това ще бъдат разбити отново и този път за последно. Или ще си седнат на гъза и ще уважават България или ще седнат на друго. На квадрат са тези с двойка по Българска история

    • (4) (0)
      2. добавен от: Анонимен 20 Април, 11:08

      10/1 Разбираш ли какво си написал?ТЪПАК!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (192)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (125)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (47)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (57)
70% Complete