Петък, 26 Април 2024, 00:40

Изборният ден на територията на Софийска област започна в спокойна обстановка

2 Април 2023, 07:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 962 1


Всички секционни помещения на територията на областта са предадени навреме на избирателните комисии. Охраната на изборните помещения през изминалото денонощие протече нормално, без произшествия и инциденти. До момента няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-София ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР-София е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.

Сигнали, свързани с нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, могат да се подават на денонощната телефонна линия на МВР 02/90 112 98 и на имейл izbori2021@mvr.bg

За нарушения на територията на Софийска област сигнали могат да се подават на тел. 02/982-50-93 и 02/982-51-44, както и на имейл odmvr-sofia@mvr.bg

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete